Annette kage aka Smedegårdskage

Kage fra min barndom - Smedegårdskage

Smedegårdskage – lys kage der er toppet med et blødt lag kakao/havregryns glasur

Jeg er så heldig at jeg har arvet min mormors opskriftsamling. I bunken af løsblade-opskrifter, har jeg fundet en opskrift som bliver kaldt Annette kage. En opskrift jeg må ha’ skrevet til min mormor, da jeg nok var omkring 12-13 år gammel. Jeg kan slet ikke huske det.

I samråd med min mor, er vi kommet frem til at den oprindelig hedder smedegårdskage. Sikkert en opskrift jeg har fået af en klassekammerat i forbindelse med en klassenstime med kageordning. God det er den i hvertfald.

Jeg har dog lavet lidt om i opskriften, da jeg ikke er vild med margarine og det var alt for meget bagepulver der skulle i.. og så må der jo heller ikke være for lidt snask på toppen af en kage 🙂

Gamle opskrifter fra min mormors gemmer.

Firkantet bageform: ca. 24 x 34 cm

Ingredienser:

  • 200 g mælk
  • 50 g smør
  • 4 æg (ca. 200 g)
  • 300 g rørsukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 tsk bagepulver

Overtræk:

  • 200 g smør
  • 200 g rørsukker
  • 20 g mælk
  • 20 g kakao
  • 100 g havregryn

Fremgangmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader over/under varme
  2. Smelt smør i en lille tykbundet gryde ved svag varme. Så snart smørret er smeltet tilsættes mælken og der slukkes for blusset.
  3. Æg og sukker piskes lyst og luftigt, imens måles de tørre ingredienser af og blandes sammen.
  4. Vend melblandingen og smør blandingen i æggesnapsen, når æggesnapsen er pisket lys of luftig.
  5. Hæld dejen i en bradepande med bagepapir.
  6. Bag kagen midt i oven i ca. 35 minutter.
  7. Kom alle ingredienserne til overtræk i en lille tykbundet grydet og smelt det ved lav varme.
  8. Når kagen er færdigbagt hældes overtrækket over kagen og fordeles jævnt.

******

Et par forårsbilleder fra mine gåture..

Rådyr i min have - ung buk
Forårsbilleder - smuk natur 2019
Skovbunden - bregner i Dollerup
(Visited 23 times, 1 visits today)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.