Billionaire’s shortbread aka hjemmelavet twix

Hjemmelavet twix - chokoladebar

Lække snack til en hyggestund!

Disse Billionair’s shortbread aka hjemmelavet twix er helt perfekte til en god kop kaffe.

Bradepande ca.: 30×20 cm (ca. 24-30 stykker)

Mørdej/bund:

  • 120 g hvedemel
  • 60 g rismel
  • 60 g rørsukker
  • 120 g smør
  1. Tænd oven på 180 grader (160 grader varmluft)
  2. Bland alle ingredienserne sammen og ælt dem til en ensartet mørdej
  3. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse (30×20 cm) – det letteste er hvis du ruller dejen ud mellem 2 stykke bagepapir
  4. Bage bunden i 15 min. midt i ovnen

hjemmelavet twix - mørdejsbund

Karamelfyld:

  • 1 dåse (397 g) sødet kondenseret mælk
  • 130 g muscovadorørsukker
  • 85 g smør
  • 1½ spsk glukosesirup
  • ¾ tsk vaniljesukker
  1. Kom alle ingredienserne op i en tykbundet gryde og bring det langsomt i kog
  2. Kog massen ved svag varme i ca. 5 min.
  3. Fordel den varme karamel ovenpå på den afkølet bund
  4. Stilles nu de halvfærdige twix-småkager til afkøling i køleskabet – karamellen skal være helt kold før chokoladen kommes ovenpå

hjemmelavet karamel til twix småkager

Chokolade topping:

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g mælkechokolade
  • guld glimmer (kan undlades)
  1. Smelt de 2 chokolader i hver sin skål over vandbad
  2. Hæld tilfældigt de 2 chokolader over den kolde karamel
  3. Tag herefter et træspyd eller andet spidst og hvirvel de 2 chokolader sammen til et mønster
  4. Lad nu chokoladen på de hjemmelavet twix tørre ved stuetemperatur
  5. Pensel evt. med lidt guldstøv inden servering

hjemmelavet-twix-tantestrejf-2

(Visited 745 times, 1 visits today)


Skriv et svar