Brombærsyltetøj med lakrids

Brombærsyltetøj når det er bedst!! Det kan bruges til lidt af hvert.. i tærter, i hjemmelavet is mv.

I sensommeren var vores have fyldt med store lækre brombær.. jeg havde ikke de tidligere år fundet bær af nogen betydning i vores have – nuvel vi kæmpede med lidt brombærbuske, som havde det med at ta’ over hist og pist, men at de gav noget… Var det bare sommeren 2014 der var noget særligt eller havde jeg haft for travle årene før til at opdage at haven var fyldt.. måske begge.. Jeg plukkede ikke mindre end 12 kilo brombær, de 10 af dem kom i fryseren i 500 gr poser. Det har vi så nydt hele vinteren og der er endnu et par poser tilbage.

Når jeg skriver at JEG plukkede.. så er det ikke hele sandheden, min familie hjalp også til..

Der bliver plukket brombær i stor stil i sensommeren 2014 - uha.. noget godt brombærsyltetøj der kommer ud af dem!

  • 400-500 gr. brombær
  • ½ dl vand
  • 2 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang (både korn og stang skal koges med)
  • 1 tsk lakridspulver
  1. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland kornene med lidt sukker, så de skiller
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde og lad det hvile en ½ times tid
  3. Kog det langsomt op og lad det simre 10-15 min.
  4. Fjern vaniljestangen
  5. Hæld det på et rengjort syltetøjsglas – skyl evt. først glasset i en spsk. cognac
(Visited 1.054 times, 1 visits today)


Skriv et svar