Burgerboller med Hvid hvede

burgerboller med hvid hvede - tantestrejf.dk

Mindst en gang i måneden står den på hjemmelavet burger her i huset.

og når vi snakker hjemmelavet er det inkl. hjemmebagte burgerboller.

De her burgerboller er min favorit – de har udseende, den rette krumme og smag.. og så er de faktisk ganske lette at lave.

Neders i opskriften deler jeg opskriften på de bedste og mest smagfulde hakkebøffer..

burgerboller - find opskriften på tantestrejf.dk

Antal: 16 stk á ca. 80 gram

  • 500 g hvedemel med minimum 12% protein
  • 200 g HvidHvede fra Finax
  • 350 g koldt vand
  • 15 g gær
  • 2 æg
  • 40 g sukker
  • 10 g salt
  • 90 g smør i små tern (stuetemperatur)

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne, på nær smørret, op i rørskålen
  2. Brug dejkrogen og rør til dejen slipper skålens kanter
  3. Bland smørret i dejen og rør igen til dejen er glat og ensartet og slipper skålen. Vil du være sikker på at din dej er tip-top, så mål temperaturen i dejen, den skal ligge på 26/27 grader. Jeg bruger selv et billigt infrarødt termomenter købt i et byggemarked.
  4. Lad dejen hæve 1 time i skålen. Dæk skålen med et stykke plast
  5. Del dejen i 16 lige store stykker og form dem til burgerboller
  6. Pensel oversiden af bollerne med æg og vend bollerne ned i sesamfrø (jeg blander hvide og sorte sesamfrø, fordi jeg syntes det er flot)
  7. Tryk bollerne flade når du sætter dem på bagpladen – de skal være ca. 1 cm høje
  8. Dæk burgerbollerne med et stykke plastik og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 2-3 timer
  9. Bages i ca. 12 min. ved 230 graders over/under varme.
  10. Lad dem køle af på en bagerist

hjemmelavet burger - burgerboller - tantestrejf.dk

Smagfulde hakkebøffer til din burger:

  • 500 g oksefars
  • 1 æg
  • en sjat fløde
  • 1/4 tsk chilipulver
  • 1/4 tsk paprika
  • 1/4 tsk cayenne pepper
  • 1 fed hvidløg
  • ½ løg hakket meget fint
  • 2 spsk rasp
  • friskkværnet salt og peber

Det hele blandes til en ensartet fars og deles i 4-5 burger og steges på panden eller på grill. At pensel burgerne med en BBQ-sovs gør dem bestemt ikke dårligere :-)

(Visited 506 times, 1 visits today)


3 svar til “Burgerboller med Hvid hvede”

  1. Camilla siger:

    Verdens aller aller bedste burgerboller ❤️
    Jeg laver kun dem her,hvis vi skal have burgere. Køber aldrig. Og fryser gerne nogle ned, så vi har i reserve…
    Bruger dog ind i mellem durum mel i stedet for hvid hvede. Det fungerer også fint (selvom du sikkert vil sige at væskeprocenten bliver ændret en del 😊)

  2. Marie siger:

    Skal de 2 æg i dejen eller er det 2 æg til pensling ?

Skriv et svar