Burgerboller

Disse burgerboller er super gode lige fra ovnen og det er de også dagene derefter, hvis du lige luner dem i ovnen.

Antal: 14 stk.

  • 5 dl vand (lunkent)
  • 25 g gær
  • 900 gr hvedemel
  • 75 g rørsukker
  • 15 g havsalt
  • 75 g smør (stuetemp.)
  • sesamfrø

Tip: Ønsker du dine burgerboller lidt grove, kan ca. 1/3 af hvedemelet udskiftes med andre meltyper fx sigtemel, fuldkornshvedemel ell.?

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand
  2. Tilsæt herefter mel, sukker og salt og ælt det sammen
  3. Ælt det bløde smør ind i dejen
  4. Ælt til dejen er smidig – 6-10 min.
  5. Lad dejen hæve i en tildækket skål et lunt sted i ca. 1 time
  6. Vend dejen ud på et melet bord og del dejen i 14 stykker og form dem til burgerboller.
  7. Hæld sesamfrø ud på en lille tallerken og tryk burgerbollens overside let ned i frøene..
  8. Da burgerbollerne skal fylde noget i bredden skal du max lægge 7 burgerboller på hver plade.
  9. Lad nu burgerbollerne hæve 30 min tildækket
  10. Tryk nu en anden bradepande ned over burgerbollerne, til de får den ønskede størrelse i bredden.
  11. Efterhæves nu ca. 1 time

Bag burgerbollerne i en 220 gr. forvarmet ovn i ca. 12-14 min.

Hævetid i alt: 2½ time

I aftes fik vi disse dejlige burgerboller til en gang hjemmelavet Pulled Pork, Amerikansk BBQ sovs og coleslaw

HJemmelavet burgerboller med polled purk, BBQ-sovs og coleslaw

(Visited 507 times, 1 visits today)


Skriv et svar