Cheesecake med hindbær

cheececake med kiksebund og hindbær

Lækker cremet cheesecake med digestive bund med et strejf af lakrids og hindbær gelé på toppen

I aftes fik vi denne skønne cheesecake til dessert efter en omgang rødvinsmarineret dyrekølle med anna-kartofler, grøn salat og gulerodspure..

Det gode ved cheesecake er at den med fordel kan laves dagen før den skal serveres. En cheesecake skal laves i 3 etaper: kiksebund – ostefyld – gelé låg

Denne opskrift passer til en springform på 20 cm i diameter – den færdige cheesecake måler ca. 5,5 cm i højden.

Kiksebund:

  • 200 g digestive (knust)
  • 100 g smør
  • 1 tsk. fint lakridspulver (evt. fra Bülow) – kan undlades
  1. Beklæd formens bund med et stykke bagepapir og beklæd siden af formen med plastfolie (kan købes i spec. butikker) – Du kan også bare vælge den billige og lette løsning, som er at klippe en plastiklomme i passende stykke og beklæd siden med det.
  2. Smelt smørret og bland de knuste digestive-kiks og lakridspulver i. Kom kikseblandingen i en springformen og tryk den sammen til en bund
  3. Stil bunden på køl

Ostefyld:

  • 3 æg
  • 115 g flormelis
  • 4 husblas
  • 200 g BUKO naturel flødeost
  • 1½ dl cremefraiche 18%
  • korn fra en ½ stang vanilje
  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Pisk æggeblommer, vaniljekorn og flormelis sammen til det er lyst og luftigt
  3. Pisk ved lav hastighed flødeosten og cremefraichen i
  4. Pisk æggehviderne stive i et anden skål (husk at spiseris og skål skal være helt rent)
  5. Vend de stive æggehvider i ostemassen
  6. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i en skål over vandbad
  7. hæld den smeltede husblas i ostemassen i en tynd stråle mens du rører i massen
  8. Hæld osteblandingen på kiksebunden og stil den tildækket i køleskabet i mindst 3 timer, gerne mere..

Hindbær gelé

  • 150 g frosne hindbær
  • 1½ dl vand
  • ½ citron (kun saften)
  • 50 g rørsukker
  • 4 husblas
  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Hæld de frosne hindbær, rørsukker, citronsaft og vand i en gryde. Kog bærerne i ca. 10-15min. ved middelvarme
  3. Tag gryden af varmen og hæld hindbærsaften igennem en si (du må ikke presse på bærrene – da dette vil gøre din gelé uklar)
  4. Afdryp nu din udblødte husblas, og rør den i hindbærsaften i mens den stadigvæk er lun.
  5. Lad nu saften køle lidt mere af (hold øje med at den ikke begynder at blive til gelé). Når massen er klar, hælder du den langsomt over ostekagen. BEMÆRK: hælder du saften på for hurtigt, eller når den er for varm, slår du ostemassen i stykker og geléen vil blive fyldt med ostegrums.. – det gør ikke noget ved smagen, det er ren kosmetik.
  6. Sæt nu kagen i køleskabet og lad den stå mindst en time.

Lige inden serveringen pynter du din cheesecake med friske hindbær, lidt frysetørret hindbær og fint revet hvid chokolade.

 

(Visited 18.262 times, 1 visits today)


Skriv et svar