Chokolade macarons m. brombær

chokolade macarons med brombær - online opskrift

Her finder du en nem opskrift på macarons med kakao.

Det seneste år har jeg bagt rigtig mange macarons, hvor jeg har prøvet en del forskellige opskrifter af. Jeg har ønsket af finde den letteste måde at bage macarons, hvor resultatet ikke skuffer. Her nedenfor finder du den opskrift som virker for mig hver gang!

Disse macarons skal bl.a. lægges sammen med en mørk chokolade ganache, det er en god idé at lave ganachen dagen før.

Macaronsbunde: (ca. 60 bunde = 30 macarons ø 3 cm)

  • 3 æggehvider (ca. 90 gram)
  • 55 g sukker
  • 160 g flormelis
  • 120 g mandelmel (malede mandler)
  • 2 tsk kakaopulver
  • evt. brun levnedsmiddelfarve
  1. Beklæd først 2 bradepander med bagepapir og klargør sprøjteposen med en 1 cm glat tylle
  2. Pisk æggehviderne med elpisker til der dannes små bløde topper
  3. Tilsæt sukkeret mens du fortsætter med at piske ved højeste hastighed, pisk til sukkeret er helt opløst
  4. Vend det siet flormelis, mandelmel og kakaopulver i massen ad 2-3 gange ved hjælp af en dejskraber
  5. Hæld massen i sprøjteposen og sprøjt ca. 3 cm cirkler på bagepladen med ca. 2 cm mellemrum
  6. Bank let pladen nogle gange mod køkkenbordet for at slå evt. små luftbobler ud af massen og for at gøre overfladen glat
  7. Lad dine macarons hvile i 30-45 min
  8. Tænd oven på 150 grader. Bemærk: ikke varmluft, da det giver macarons et gyldent skær, som ikke er ønskeligt når der bages macarons i flotte farver
  9. Bag dem i ca. 15 min.
  10. Umiddelbart efter du har taget dine macarons ud af oven, trækker du forsigtigt bagepapir med kagerne over på et let fugtig køkkenbord.
  11. De færdige macaronsbunde skal have en glat overflade og have en lille sokkel

Fyld:

  • 60 g piskefløde
  • 120 g mørk chokolade, hakket fint
  • brombærmarmelade (vil du lave den selv, så prøv denne opskrift på brombærsyltetøj og tilføje en tsk. rød melatin, for at få den mere fast)
  1. Bring fløden i kog og hæld den over det hakket chokolade og rør til chokoladen er helt smeltet
  2. Lad massen køle af ved stuetemperatur kom den herefter i en lille sprøjtepose
  3. lad den på køl til den rette konsistens er opnået

Sammenlægning:

  1. Sorter dine macaronsbunde så de matcher 2 og 2
  2. Sprøjt først en ring af chokolade ganace på ½-delen af bundene og fyld herefter midten med brombærmarmelade.
  3. Læg nu den sidste halvdel af macaronsbundene ovenpå de fyldte bunde

******

Skønne efterårsfarver i Dollerup bakker

Dollerup bakker - skøn efterårsstemning

(Visited 416 times, 1 visits today)


Skriv et svar