Chokoladecookies med karamel

Kan du li’ chokolade? Så skal du helt sikkert prøve disse lækre chokoladecookies!

Nyd dem sammen med en god kop kaffe el. bare et glas koldt mælk og lykken er gjort!

Antal: ca. 20 stk (de bliver dejlig store og meget smagfulde, så beregn en enkelt cookie pr. person)

  • 115 g smør
  • 300 brun farin
  • 2 æg
  • 200 speltmel
  • 55 g kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hakket mørk chokolade

Fyld: 20 tsk Dulce de leche/karamel – det er super let selv at lave en gang blød og smagfuld karamel. Kom en dåse kondenseret mælk i en stor gryde som fyldes med vand (bemærk det er en uåbnet dåse som skal ned i vandet). Dåsen skal være dækket med vand hele tiden. Lad den stå og simre i ca. 3 timer. Lad dåsen køle lidt ned før du åbner den.

  1. Start med at lave din egen dulce de leche – minimum 4 timer før du vil bage
  2. Tænd ovnen på 190 grader (alm. ovn)
  3. Smelt smørret og bland det med brun farin
  4. Rør æggene i et af gangen
  5. Bland de øvrige ingredienser i
  6. Sæt en spsk dej ud på bagepladen og mas den lidt flad
  7. Sæt en tsk karamel ovenpå og luk karamellen inde i midten med en ekstra tsk dej på toppen
  8. Bag dine chokoladecookies i ca. 12-15 min

Du kan med fordel drysse lidt havsaltflager over småkagerne lige inden du kommer dem i ovnen!

******

Her hvor jeg bor i det naturskønne Dollerup bakker, har jeg ikke direkte adgang til solnedgang.. Men går jeg op for enden af haven og ud på marken lige bag ved, kan jeg nogle gange være heldig at se flotte orange/røde/gule skyer og se solen forsvinde ned bag ved træerne.. Nogle gange kan jeg også være så heldig at se en lille flok rådyr – typisk 3-5 dyr. Oftest er de over alle bakkerne når jeg kommer frem, da jeg med min prustene og stønnende ikke er den mest lydløse kamera-jæger! – men tjek lige dette smukke billede jeg fangede forleden aften:

Nyder solnedgang sammen med råvildt

 

(Visited 281 times, 1 visits today)


Ét svar til “Chokoladecookies med karamel”

  1. Hej Annette.
    Fantastisk flot blog. Tilgængelige spændende opskrifter, der er krydret med flotte farverige “levende” billeder. Super effekt med flere billeder der ruller over skærmen.
    Er dybt misundelig over dit værk med bloggen.
    Bage,kage og Brød hilsner fra Conny

Skriv et svar