Chokoladecookies med tranebær

lækre chokoladecookies med tranebær - tantestrejf.dk

Jeg kan bare ikke få nok af cookies

Så dem bager jeg i et hav af varianter.. og denne gang blev det chokoladecookies med tranebær.

(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift) 

Disse cookies er bagt med en lækker mørk chokolade og masser af tørrede tranebær, til at give den intense chokolade et lille syrligt frugt-spark.

Er du ikke så vild med mørk chokolade, så prøv den lyse variant af chokoladecookies med tranebær, hvid chokolade og peanuts

mørke chokoladecookies med tranebær - opskrift online - tantestrejf.dk

Mængde: ca. 18 store chokoladecookies med tranebær

Ingredienser:

  • 200 g smeltet mørk chokolade fx: Callebaut 811 eller 815
  • 100 g smør, blødt med ikke smeltet
  • 120 g rørsukker
  • 120 g brun farin
  • 200 g hvedemel
  • 45 g kakaopulver
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 2 æg M/L
  • 200 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

  1. Start med at smelt chokoladen over vandbad og stil det til side.
  2. Pisk smør, rørsukker og brun farin til en luftigt masse.
  3. Pisk æggene i et ad gangen. Det er vigtigt at der piskes godt efter hvert æg.
  4. Bland mel, salt, bagepulver og natron sammen i en skål.
  5. Tilsæt ½-delen af melblandingen og ½-delen af den smeltet chokolade og rør det sammen til en ens masse, tilsæt den sidste mængde mel og smeltet chokolade og rør sammen.
  6. Vend til sidst de tørrede tranebær i dejen.
  7. Stil dejen i køleskabet i ca. 30 min.
  8. Tænd oven på 165 grader over/under varme.
  9. Tril kugler på størrelse med en golfbold, og tryk dem let flade på bagepladen. Sæt kun 6 stk. pr. plade, da de flyder ud.
  10. Bag småkagerne midt i oven i 18-20 min.

******

Virksund
Virksund havn en tidlig tåget morgen i august
(Visited 42 times, 1 visits today)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.