Chokoladekage uden æg og mælk

Chokoladekage uden æg og mælk - find opskriften her

Skøn skøn skøn chokoladekage som er lavet uden æg og mælk – den er super let at lave!

Min kære søs ringede til mig tidligere på ugen.. hun ville lige give mig resultatet på de prøver hun havde fået taget hos lægen – allergisk overfor æg og mælke-protein!!

Puha.. det kan godt give lidt udfordringer når man elsker et godt stykke chokolade, hygge mv.. Men jeg tager gerne udfordringen op, så min søs kan fortsætte med at hygge med lidt lækkert! Så mit første bud på en kage uden æg og mælk er denne svampet chokoladekage med glasur.

  • 75 g mandelmel
  • 125 g ølandshvedemel
  • 30 g kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 2,5 ml vaniljeekstrakt (kan erstattes af 1 spsk vaniljesukker)
  • 5 spsk olie uden for meget smag
  • 2,5 dl mandelmælk

Glasur: Kakaopulver, flormelis og en lille smule kogende vand

  1. Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn)
  2. Kom alle ingredienserne op i en skål og pisk dejen sammen på laveste hastighed
  3. Kom dejen op i en smurt springform ø 20 cm
  4. Bag kagen i ca. 40 minutter (kan variere fra ovn til ovn, så tjek med et træspyd om den er ordentlig bagt, denne chokoladekage må gerne være let svampet)
  5. Tag kagen ud af formen og lad den køle af
  6. Rør ingredienserne til glasuren sammen. Den skal være ret tyktflydende
  7. Kom glasuren på kagen, så den løber ned ad siderne og drys med lidt frysetørret hindbær
(Visited 947 times, 1 visits today)


Skriv et svar