Chokolademousse med likør

Chokolademousse med likør - find opskriften på tantestrejf.dk

Nem og lækker chokolademousse med likør. Smagen (likøren) kan du variere efter hvad du lige har i barskabet eller hvad humøret er til..

Jeg serverede denne chokolademousse i søndags, hvor jeg lavede den med en appelsinlikør (Cointreau) og pyntede med Havtorn marmelade, flødeskum og knuste kyskager med kakao.

Antal: 4-6 portioner

  • 100 g mørk chokolade (hakket)
  • ½ dl æggeblomme
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk likør (fx Cointreau, Amaretto el. Kahlua)
  • ½ dl æggehvider
  • 1 spsk rørsukker
  • 1½ dl piskefløde
  1. Smelt chokoladen over vandbad
  2. Pisk æggeblommerne med 1 spsk sukker og rør herefter den valgte likør og den smeltet chokolade i
  3. Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker  (husk at spiseris og skål skal være helt rent når du pisker æggehvider)
  4. Pisk fløden til skum
  5. Vend æggehviderne og flødeskum i chokoladecremen
  6. Fordel moussen i 4 til 6 portionsglas og stil dem på køl i et par timer eller 3.. (kan sagtens laves dagen før de skal serveres)
  7. Lige inden serveringen pyntes chokolademoussen med flødeskum, knuste kyskager med kakao og lidt marmelade/syltetøj som matcher til den valgte likør.

******

Smuk rapsmark på vej til Hvalpsund

(Visited 1.194 times, 1 visits today)


Skriv et svar