De bedst chokolademuffins

Her er efter min mening de bedste chokolademuffins – de smager dejligt, holder sig svampet og frisk i flere dage.

Jeg har gennem tiden bagt mange forskellige muffins og cupcakes.. ikke alle lige vellykket, nogle bliver for smagsfattige andre for tørre. MEN disse chokolademuffins svigter mig aldrig!!

De bedste chokolademuffins - grundopskrift - Tantestrejf

Antal: 12 chokolademuffins

  • 100 g chokolade (50 g mørk og 50 g mælk)
  • 250 g hvedemel
  • 225 g rørsukker
  • 50 g kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk natron
  • 100 g smeltet smør
  • 3,75 dl kærnemælk
  • 1 æg
  1. Tænd oven på 200 grader (alm ovn)
  2. Hak chokoladen groft
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen, inkl. 2/3 af chokoladen, i en skål og stil til side
  4. Bland herefter de våde ingredienser sammen til en ensartet masse i en anden skål
  5. Vend nu den våde masse i skålen med de tørre ingredienser. Rør ikke for meget, kun til mdejen er ensartet. (brug ikke elpisker til denne opskrift)
  6. Fordel nu dejen i 12 muffinsforme og drys det sidste chokolade ovenpå
  7. Bages i ca. 13-15 min

Min datter og hendes bedste veninden hyggede i går med at bage disse fine ugle chokolademuffins. Øjnene er lavet med hjemmelavet chokoladekiks ala Oreo’s, pyntet med M&M’s – mellem chokolademuffins (hvor toppen lige er skåret af, for at gøre toppen flad) og øjnene er en lækker chokoladecreme af: 160 g mælkechokolade smeltet sammen med 80 g smør i mikroovnen, når det er kølet af igen, røres der 160 g. flødeost i.

(Visited 1.892 times, 1 visits today)


Skriv et svar