Flødeboller m. Hindbærskum

Flødeboller med hindbær-skum

Jeg brugte min lørdag på at lave disse små lækre fristelser…

Jeg har længe drømt om at prøve kræfter med at lave flødeboller. Men da jeg ved, at jeg har en begrænsende faktor der hedder kroppen, har jeg været nød til at vente til det helt rigtige tidspunkt bød sig. I lørdags fik jeg sovet længe og begge børn var til børnefødselsdag, så der var ro og overskud til at jeg kunne nusse om mit flødebolle-projekt. Jeg fik lavet 30 fine mini flødeboller.

Bunde:

  • 200 g marcipan
  • lidt formelis

Rul marcipanen ud på en flormelis drysset bord – tykkelse: ca. 3 mm. brug en rund udstikker (eller glas) på ca. 3,5 – 4 cm i diamenter. Flødebolle-bundene bages i en 180 gr. forvarmet ovn i 5-8 min.

Hindbærskum:

  • 125 g melis
  • 55 g glukosesirup
  • 35 g vand
  • 80 g æggehvider (2×40 g. bæger) – bruger du alm. æg, så vejer en æggehvide ca. 30 g
  • 8 g melis
  • 2 spsk frysetørret hindbær
  • evt. lidt pink levnedsmiddelfarve
  1. Kom sukker, vand og glukosesirup i en lille gryde og kog det ved middelvarme til massen når en temperatur på 117 gr. (har du ikke et sukkertermometer, kan du lave en sukker test – Tag en lille smule af sukkermassen og kom det ned i et glas koldt vand. Hvis det bliver til en fast kugle, er sukkeret varmt nok)
  2. Imens sukkermassen koges op til rette temperatur, pisker du æggehviderne stive, sammen med de 8 g. melis
  3. Når sukkermassen har nået den rette temperatur, hældes den straks ned til æggehviderne i en meget tynd stråle, mens der piskes ved høj hastighed.
  4. Når du har hældt alt sukkeret i, blive du ved med at piske massen til den er helt kold, stiv og sej.. ca. 7-10 minutter
  5. Pisk nu de 2 spsk knust frysetørret hindbær i massen, plus evt. lidt farve
  6. Kom massen i en sprøjtepose med ønsket tyl – jeg har brugt stjernetyl Ø 12 mm og sprøjt massen ovenpå marcipanbundene
  7. Lad nu de ½-færdige flødeboller stå og hvile i 1-2 timer, for at skummet kan tørre lidt på overfladen, så er det lettere at betrække dem med chokolade.

Overtræk:

  • 200 g chokolade
  • frysetørret hindbær
  1. Hak chokoladen fint og smelt det over et vandbad – chokoladen må ikke blive for varm, men dog flydende.
  2. Sæt en flødebolle på en spartel/gaffel og hold den over skålen med den smeltede chokolade. Tag en spiseske og hæld en skefuld chokolade over flødebollen. du kan evt. slå spartlen/gaflen let mod kanten af skålen for at overskydende chokolade kan løbe af flødebollen.
  3. Stil herefter flødebollerne på køl til de skal spises

Mums siger jeg bare.. Næste gang må jeg prøve at lave flødeboller med lakridsskum og hvid chokoladeovertræk

Det blev også til en lille gåtur imens de ½-færdige flødeboller hvilede. Jeg kom forbi disse fine vintergækker..

Vintergækker-i-dollerup

 

(Visited 1.018 times, 1 visits today)


Skriv et svar