Grydebrød (grundopskrift)

Man behøver ikke være bager for at bage verdens bedste brød - grydebrød (grundopskrift)

Okay, seriøst godt brød – hjemmebagt brød der ikke kræver de store bage kundskaber. Det er selvfølgelig heller ikke uden grund, det også kaldes for “verdens bedste brød”

Jeg var på indkøb i går, skulle bare hente et par småting, men så var det liiige jeg faldt over et godt tilbud på en støbejernsgryde, der også kan bruges til induktionsvarme… sådan en gryde skal da indvies med et brød i verdensklasse, ikke?!

  • ½ liter koldt vand
  • 5 g gær
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk rørsukker
  • ca. 650 g hvedemel

2-3 liter støbejernsgryde m. låg (stanniol kan også bruges til låg, hvis man binder det fast)

  1. Rør først gæren ud i vandet, tilsæt herefter salt og sukker
  2. Tilsæt nu melet og rør dejen sammen. Dejen skal være blød, men ikke flydende. Det er vigtig du selv lige vurdere om alt melet skal i.. mel kan variere fra mærke til mærke fra sæson til sæson, derfor er mængden af melet kun vejledende.
  3. Stil dejen til hævning i en skål/fad med klæde over i ca. 12 timer ved stuetemperatur
  4. Hæld nu dejen ud på en meldrysset bord og fold den sammen et par gange med en spartel.
  5. Dejen stilles nu til hævning yderlig 2 timer ved stuetemperatur i en skål/fad med klæde over.
  6. En ½ time før dejen er færdighævet tændes ovnen på 250 grader alm. ovn. Gryden du skal bage brøde i stilles ind i ovnen under opvarmningen med låg på. Det er vigtig at gryden bliver varmet igennem inden dejen kommer i.
  7. Når dejen er færdighævet, tages gryden ud af oven, drys lidt mel i bunden og hæld dejen over i gryden. Læg hurtig låget på igen og tilbage i ovnen med gryden.
  8. Lad brødet bage i 30 min. v. 250 grader i gryden med låg.
  9. Herefter tages låget af gryden og temperaturen sænkes til 225 grader og brødes bages yderlig 20-25 min
  • Samlet hævetid: ca. 14 timer
  • Samlet bagetid: ca. 1 time

Værsgo! Et stk. super lækkert grydebrød – VERDENS BEDSTE BRØD!

(Visited 901 times, 1 visits today)


Skriv et svar