Hjemmelavet Snøfler

Hjemmelavet snøfler - få opskriften på tantestrejf.dk

Godkendt af mit testpanel!

3. gang lykkens gang! Min opskrift er nu godkendt af mit kritiske testpanel, bestående af mand, børn og venner.

Mit mål med denne opskrift er smags-, udseende- og teksturmæssigt at komme så tæt på originalen som muligt, dog uden den syntetiske bismag.

Jeg syntes jeg er kommet ret godt i mål.. med de redskaber og råvarer jeg som almindelig forbruger har adgang til. De smager af hjemmelavet snøfler 🙂

Men først skal der bages en appelsinkage!

Appelsinkage som skal bruges i de hjemmelavet snøfler
Appelsinkagen skal smuldres til snøflemassen

Kagedej – Appelsinkage:

  • 3 æg
  • 225 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • fint revet skal og saft fra en appelsin
  • 50 g mælk
  • 50 g smeltet smør

Fremgangsmåde til Appelsinkagedejen:

  1. Tænd ovnen på 175 grader over/under varme
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en lys og luftig masse
  3. Mel og bagepulver blandes sammen og vendes i æggemassen
  4. Smelt smørret og bland det med den kolde mælk
  5. Vend herefter smør og mælken i
  6. Tilsæt revet appelsinskal og appelsinsaft til dejen
  7. Hæld dejen i en smurt lille rugbrødsform
  8. Bages i ca. 40 minutter
  9. Afkøl kagen i formen
Hjemmelavet snøfler - snøflemasse
Snøflemasse klar til en tur i køleskabet.

Snøflemasse til ca. 50 snøfler:

  • Appelsinkage (hele kagen smuldres og bruges)
  • 100 g hvid chokolade (smeltet)
  • 1,5 dl abrikosmarmelade/grød
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk lys sirup
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk nellike
  • 50 g smør (smeltet)
  • 1 flaske + 2 tsk rom aroma – jeg bruger den fra Dr. Oetker.
  • lidt ekstra fint reven appelsinskal

Fremgangmåde:

  1. Smelt smør og chokolade sammen over vandbad eller i microovnen
  2. Smulder Appelsinkagen i en foodprocessor, kagen skal smuldres meget fint.
  3. Kom kagesmulderet i en røreskål og bland det med de øvrige ingredienser. Brug K-spaden og rør til du har en fast og ensartet masse.
  4. Smag til med ekstra appelsinskal
  5. Kom snøflemassen på køl i en timestid.
  6. Del dejen i 10 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til 27-28 cm. Læg dem på en bageplade/skærebræt.
  7. Når stængerne er kolde, skæres de i ca. 5,5 cm længde og vendes i chokoladeovertræk (se vejledning nedenfor)
hjemmelavet snøfler

Chokoladeovertræk til snøfler:

  • 300 g mørk chokolade
  • 40 g smagsneutral kokosfedt eller kakaosmør
  • 1 tsk rom aroma – jeg bruger den fra Dr. Oetker.
  • 50 g hvid chololade
  • 10 g smagsneutral kokosfedt eller kakaosmør

Bland 250 g mørk chokolade med kokosfedt og romaroma. Smelt det, over vandbad eller i microovnen, til det når en temperatur på 45 grader. Tilsæt de resterende 50 g mørk chokolade og rør i det til det er helt smeltet. Lad chokoladen komme ned på ca. 27 grader, husk at røre i det med jævne mellemrum. Når temperaturen rammer de 27 grader, varmes det igen op til 32 grader.

Når chokoladen er 32 grader dyppes snøflerne i chokoladen, bank så meget af chokoladen af snøflerne, så chokoladeskallen bliver så tynde som muligt.

Imens chokoladen stadig er våd laves der striber med den hvide chokolade, som er smeltet til 30 grader sammen med lidt kokosfedt. Jeg smelter den i microvnen i en lille glasskål. Den hvide chokolade kommes i et cornet eller lille sprøjtepose med lille hul i spidsen. Pas på hullet ikke klippes for stort.

Kom snøflerne tilbage i køleskabet til chokoladen har sat sig.

snøfler sammen med et lille glas hjemmelavet baileys og en hindbærsnitte

Nyd dine snøfler sammen med en hjemmelavet Baileys

(Visited 1.363 times, 1 visits today)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.