Jordbærtærte med pistacie

Tærteform: 20 cm i diameter eller firkantet 21 x 21 cm

Mørdej:

  • 125 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 100 g smør (koldt)
  • 1 æggeblomme
  1. Bland mel, mandelmel og flormelis sammen og hak det kolde smør i
  2. Smuldre dejen med fingrede til der ikke længer er store klumper af smør
  3. Tilsæt æggeblommen og ælt dejen til den er ensartet og glat
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg mørdejen i køleskabet i minimum 30 min.
  5. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med løs bund
  6. Stil tærtebunden på køl en ½ times tid, imens kan pistaciemassen laves

Pistaciemasse:

  • 170 g rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 110 g mandelmel
  • 50 g pistaciekerner (usalatede)
  • 2 æg
  • 10 g hvedemel
  1. Tænd oven på 190 grader
  2. Rør smør og sukker til en ensartet masse
  3. Rør herefter æggene og mandelmelet i skiftevis
  4. Blend pistaciekernerne til mel i en blender
  5. Rør til sidst ved lavhastighed pistaciemelet og hvedemelet i massen, rør til massen er ensartet
  6. Fordel pistaciemassen ovenpå mørdejen
  7. Bag tærten midt i oven i ca. 45 minutter – tærten tager hurtig farve, så jeg kommer stanniol over de sidste 15 minutter
  8. Lad tærten afkøle

Toppings:

jordbærtærte med pistacie - tantestrejf.dk

  • 75 g chokolade (smeltet)
  • en bakke jordbær
  • ribsgelé
  • grofthakket pistacie
  1. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen og fordel chokoladen ovenpå den afkølet tærte
  2. Rens jordbærrene, undgå for meget vand.. skær dem evt. i halve
  3. Fordel jordbærren ovenpå chokoladen efter den er størknet
  4. Opvarm lidt ribsgelé og pensel jordbærrene, så de bliver flotte blanke
  5. Hak til sidst lidt pistaciekerner groft og drys over jordbærrene
(Visited 438 times, 1 visits today)


Skriv et svar