Kærnemælksfranskbrød

kærnemælksfranskbrød med hvid hvede

Lækre og luftige Kærnemælksfranskbrød, som holder sig frisk i flere dage!

Jeg kan ikke altid komme overens med hvidt brød, og det her er heller ikke en undtagelse..

Jeg har nemlig sneget noget HvidHvede mel fra Finax ind i opskriften. Jeg syntes navnet Hvidhvede snyder lidt. Det lyder ikke som en meltype der er rig på kostfiber, men ikke destomindre så er alle skaldele bevaret i melet, dog uden det kan ses.

Kærnemælksfranskbrød

3 kærnemælksfranskbrød á 670 gram

  • 600 g vand
  • 120 g kærnemælk
  • 80 g olie
  • 50 g gær
  • 40 g rørsukker
  • 20 g salt
  • 50 g kartoffelmos pulver
  • 750 g hvedemel 10% protein
  • 300 g Hvidhvede mel
    1. Bland først de våde ingredienser og gæret i en røreskål. Når gærret er opløst, tilsættes de øvrige ingredienser
    2. Ælt først dejen ved lav hastighed i 5 min.. Herefter ved middel til høj hastighed, afhænging af røresmaskine. Dejen skal æltes til den har en temperatur på 27/28 grader, eller til dejen slipper skålens sider og får en blank overflade.
    3. Stram dejen op og lad den hvile på bordet under et stykke plastik i 30 min
    4. Del dej i 3 på ca. 670 gram og stram dem op og lad dem hvile på bordet under et stykke plastik endnu 30 min
    5. Form brødene og læg dem i en smurt bradepande på ca. 23×33 cm
    6. Lad brødene hæve ca 1 time under et stykke plastik, efter en time skal de gerne ha’ hævet til dobbelt størrelse
    7. Drys med hvedemel og snit brødene
    8. Tænd oven på 190 grader almindelig over/under varme, og placer en bradepande i bunden af ovnen
    9. Når ovnen er varm sættes brødene ind på midterste rille, samtidig med at du smider en ½ dl vand ind i bunden af ovnen, og hurtigt lukker ovnlågen.
    10. Bag brødene i ca. 40 minutter, eller til brødene har en kernetemperatur på 96 grader. Luk dampen ud efter ca. 25 min.
    11. Lad brøddene køle af på en rist, og skær først i brødet når det er koldt

kærnemælksfranskbrød

kaernemaelskfranskbroed-4

(Visited 249 times, 1 visits today)


4 svar til “Kærnemælksfranskbrød”

  1. Pia Christiansen siger:

    WAUW nogle flotte brød ja også nogle super dejlige opskrifter du har på bloggen og som jeg vil vende tilbage til og prøve :-)
    Hilsen Pia

  2. Christina Mouyal siger:

    Hvor får man kartoffelmos pulver
    Ser mega lækkert ud

    • Annette siger:

      Tak, det får du i alle supermarkeder, det er bare de pakker man kan købe hvis ikke man vil lave kartolmos fra bunden af :-) det er med til at holde brødet friskt. Hvis ikke man vil bruge det kan man bare undlade det, og tilføre det ekstra hvedemel.

Skriv et svar