Kage & dessert – opskrifter med Sorgenfri specialiteter

Jeg har modtaget et udvalg belgisk chokoladecremer fra Sorgenfri specialiteter som jeg vil anvende i forskellige opskrifter. Find opskrifterne nedenfor.

(Sponsoreret)

Sorgenfri specialiteter - belgisk chokoladecreme

Macarons med hvid choladeganache og Havtorn gelé fra Sorgenfri

macarons med havtorn gelé

Macaronsbunde: (ca. 60 bunde = 30 macarons ø 3 cm)

  • 3 æggehvider (ca. 90 gram)
  • 55 g sukker
  • 200 g flormelis
  • 120 g mandelmel (malede mandler)
  • Orange levnedsmiddelfarve
  1. Beklæd først 2 bradepander med bagepapir og klargør sprøjteposen med en 8-10 mm glat tylle
  2. Pisk æggehviderne med elpisker til der dannes små bløde topper
  3. Tilsæt sukkeret mens du fortsætter med at piske ved højeste hastighed, pisk til sukkeret er helt opløst
  4. Pisk nu den ønsket farve i massen
  5. Vend det siet flormelis og mandelmel i massen ad 2-3 gange ved hjælp af en dejskraber
  6. Hæld massen i sprøjteposen og sprøjt ca. 3 cm cirkler på bagepladen med ca. 2 cm mellemrum
  7. Bank let pladen nogle gange mod køkkenbordet for at slå evt. små luftbobler ud af massen og for at gøre overfladen glat
  8. Lad dine macarons hvile i 30-45 min
  9. Tænd oven på 150 grader. Bemærk: ikke varmluft, da det giver macarons et gyldent skær, som ikke er ønskeligt når der bages macarons i flotte farver
  10. Bag dem i ca. 15 min. (kan variere fra ovn til ovn)
  11. Umiddelbart efter du har taget dine macarons ud af oven, trækker du forsigtigt bagepapiret med kagerne over på et let fugtig køkkenbord.

Fyld:

  • 60 g piskefløde
  • 120 g hvid chokolade, hakket fint
  • Orange levnedsmiddelfarve
  • Havtorn gelé med hyben fra Sorgenfri specialiteter
  1. Bring fløden i kog og hæld den over det hakket chokolade og rør til chokoladen er helt smeltet
  2. Kom lidt orange farve i den hvide chokoladeganache
  3. Kom herefter ganachen i en lille sprøjtepose og læg den på køl til den rette konsistens er opnået

Sammenlægning:

  1. Sorter dine macaronsbunde så de matcher 2 og 2
  2. Sprøjt først en ring af chokolade ganace på ½-delen af bundene og fyld herefter midten med havtorn gelé.
  3. Læg nu den sidste halvdel af macaronsbundene ovenpå de fyldte bunde

******

Fuglereder med chokolade/fløde creme og masser af friske bær

Antal: 8-10 fuglereder + en masse små kys til pynt

Fuglereder: (hvis tiden er knap, kan du købe færdiglavet fuglerederne)

  • 3 æggehvider
  • 300 g sukker
  • 1½ tsk eddike
  1. Tænd ovnen på 100 grader (alm. ovn, da varmluft vil misfarve fuglerederne)
  2. Pisk først æggehviderne stive
  3. Herefter piskes sukkeret i lidt af gangen ved højeste hastighed
  4. Til sidst piskes eddiken i massen
  5. Pisk længe og ved højeste hastighed til marengsen er sej (minimum 5 min)
  6. Form nu rederne ved hjælp af en stjerne tylle (fx Wilson 1M). Har du ikke sprøjtepose og tylle, så laver du blot fuglerederne ved hjælp af 2 spiseskeer. husk at lave en fordybning midt i
  7. Bag fuglerederne i 60-70 min.

Chokolade/fløde creme:

  • 4 dl fløde
  • ca. ½ glas hvid chokoladecreme m. pistacienødder fra Sorgenfri specialiteter
  1. Pisk fløden til skum samtidig med at du opvarmer chokoladecremen over vandbad
  2. Pisk flødeskum og den lune chokoladecreme sammen ved lav hastighed til cremen er ensartet

Lige inden serveringen fordeler du fløde/chokoladecremen i fuglerederne og topper op med masser af friske bær og/eller frugt (vælges frugt og bær efter årstiderne), pynt til sidst tallerken med lidt kys..

******

Småkager lagt sammen med chokoladecreme fra Sorgenfri specialiteter

  • 350 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 250 g hvedemel
  • 100 g majsmel
  • evt. vaniljeekstrakt
  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
  2. Pisk smør og flormelis sammen indtil masse er blød og ensartet
  3. Pisk nu ved laveste hastighed hvede- & majsmel i smørmassen til du har en ensartet småkage dej
  4. Form nu småkagerne – har du en småkagepresser kan du lave småkager i forskellige forme, hvis ikke, kan du sætte dejen i små kugler på bagepladen og med en gaffel presse dem let flade, så småkagerne får et rillet look.
  5. Bag småkagerne midt i oven i 10-12 min. Kanterne skal blive let gylden, mens resten af småkagen skal forblive lys
  6. Lad småkagerne afkøle på bagepladen
  7. Læg småkagerne sammen 2 og 2 med lækkert belgisk chokoladecreme fra Sorgenfri specialiteter – jeg har anvendt: lys med ristet kokos

******

 

(Visited 1.201 times, 1 visits today)


Skriv et svar