Kanelstænger

kanelstænger - opskrift

Jeg havde en rest gærdej liggende i køleskabet, som i dag blev til kanelstænger.

Det første stykke spiste jeg straks efter at de var kommet ud af ovnen – MUMS siger jeg bare!!

Kanelstængerne er perfekt snasket og smager skønt. De egner sig til at blive spise hele dagen lang ;- ) – Lav dem evt. klar til oven om aften. Stil de ovnklare kanelstænger i køleskabet, det bremser yderlig hævningen. Når du så står op kan du bage dem. Velbekomme, lune nybagte kanelstænger til brunch, what’s not to like?!

kanelstaenger-med-creme-tantestrejf-2

Mængde: 2 stænger á 30 cm

Gærdej:

  • 425 g hvedemel
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 20 g rørsukker
  • 5 g salt
  • 150 g vand eller kærnemælk tempereret
  • 1 drys kardemomme
  • 40 g smør, tempereret (skal først tilsættes under æltning)
  1. Opløs først gæren i vandet, herefter tilsættes alle de øvrige ingredienser på nær smørret
  2. Ælt dejen i ca. 8-10 min. første ved lav hastighed til dejen er samlet, herefter æltes ved høj hastighed
  3. Tilsæt nu smørret og ælt til smørret er rørt ud i dejen. Dejen er færdig æltet når den er skinnende at se på.. har du mulighed for at måle temperaturen på dejen, så skal den ligger omkring de 27-28 grader.
  4. Virk dejen op og lad den hæve 10 min. på køkkenbordet under et stykke pastik (en frysepose skåret op, er fin nok)
  5. Rul dejen ud i ca. 2 mm tykkelse – 60 x 30 cm.
  6. Smør remouncen ud i et tyndt lag
  7. Smør et tyndt lag kagecreme ovenpå
  8. Rul dejen sammen på det lange led, del i 2 stænger á 30 cm lang
  9. Kom dem op i en smurt form 30 x 20 cm.
  10. Klip stængerne – start i den ene ende med at klippe skråt ned i dejen, klip 2/3-del ned i rullen, læg den klippet stykke skiftevis til hver sin side
  11. Lad de færdig klippet kanelstænger hæve i 45 min.
  12. Pensel kanelstængerne med sammenpisket æg og drys med hasselnøddeflager
  13. Bages i 18-20 min. ved 210 grader forvarmet ovn
  14. drys evt. lidt flormelis på de afkølede kanelstænger

Kanelremonce: (Rør alle ingredienserne samme til en remonce)

  • 150 g smør, tempereret
  • 150 g rørsukker
  • 10 g kartoffelmel
  • 1½ spsk kanel
  • 20 g olie (smagsløs, fx vindruekerneolie)

+ bagefast kagecreme

Klar til hævning:

kanelstænger - klipstænger - online opskrift

Lige kommet ud af oven – MUMS det første stykke smagte af så meget mere… Jeg måtte straks gribe kameraet og snøre skoene. Ud og køle af med en frisk gåtur, så der også var kage til resten af familien når de kom hjem!

kanelstænger - online opskrift

(Visited 1.005 times, 1 visits today)


2 svar til “Kanelstænger”

  1. Cecilia siger:

    Hej Annette,
    Hvilken forskel gør kartoffelmelet i remoncen? Jeg tænker plejer at drysse lidt alm. mel i?
    Bh Cecilia

    • Annette siger:

      Hej Cecilia,
      Det gør at remoncen ikke flyder ud under bagningen. Jeg har ikke selv prøvet med alm. hvedemel, men prøv og skriv gerne om det også virker.
      Kh Annette

Skriv et svar