Kartoffelpizza m. røgeost

Lækker kartoffelpizza med røgsmag! Kartoffelpizza med fuldkornshvedemel

I weekenden faldt jeg over en bøtte røgeost på tilbud. Jeg købte den uden at vide hvad jeg skulle bruge den til, men fik heldigvis hurtig mine tanker ind på en kartoffelpizza. Så her kommer mit bud på en mættende kartoffelpizza med røgsmag!

Dej

  • 3,5 dl lunket vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 450-500 g. hvedemel (meget gerne Tipo 00)
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk salt

Pizzafyld

  • 1 bøtte røgeost 175 g. (jeg brugte den lette version, lavet på skummetmælk)
  • 1-2 bagekartofler i meget tynde skiver (papirtynde)
  • 1 pk røget skinke i tynde skiver
  • 2-3 mozzarellaer á 125 g
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • frisk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør: Grøn salat

  1. Rør gæren ud i vandet
  2. Tilsæt olie, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel
  3. Ælt dejen godt sammen (6-10 minutter) – dejen skal være blød og elastisk
  4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 timer i skålen med et klæde over.
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord, del dejen i 4 portioner
  6. Rul en portion dej tyndt ud til en rund pizza ca. 25 cm i diameter
  7. Smør et tyndt lag røgeost ud over bunden, læg herefter kartoffel i tynde skiver, et par skriver røget skinke, løgringe og smuldret mozzarella.
  8. Drys med rosmarin nåle, salt og friskkværnet peber

Kartoffelpizzaen bages på en pizzasten i en 250 gr. forvarmet ovn (210 gr. varmluft) i ca. 10 min – pizzastenen skal varmes op sammen med ovnen

Antal: 4 pizza

Disse naturbilleder er taget i dag (23.02.2015) på Stanghede v. Viborg – virkelig en skøn gåtur i solskin. Det er ikke til at se at dagen startede med sne!

(Visited 504 times, 1 visits today)


Skriv et svar