Kransekage til nytårsaften

Kransekage til nytårsaften - Tantestrejf.dk

Kransekage til nytårsaften er et must for de fleste.. også for os.

De tidligere år har jeg bagt et lille overflødighedshorn, som jeg har fyldt med fyldte chokolader.  Men i år blev det til 4 kransekagestænger med forskelligt fyld, som jeg skar i passende stykker.

Udover den klassiske kransekage med hvid glasur, bagte jeg også med nougat, Amarena kirsebær og appelsin.

Kransekage til nytårsaften - Tantestrejf.dk

Ingredienser (kransekage masse): 4 stænger á 25-28 cm – giver ca. 20 stykker kransekage.

  • 500 g marcipan med min. 60% mandler
  • 150 g flormelis
  • 30 g æggehvide (svarende til en æggehvide fra M/L æg)

Ingredienser til fyld og pynt:

  • 100 g nougat
  • 20 g mandelflager
  • 10-15 amarenakirsebær
  • pink farve
  • 100 g marcipan
  • 1½-2 cl cointreau
  • reven skal fra ½ appelsin
  • orange farve
  • flormelis
  • æggehvide

Fremgangsmåde:

Kransekagemasse: Ælt marcipan, flormelis og æggehvide sammen. Ælt kun lige til dejen er ensartet og gerne på røremaskine med K-spade. Stil massen i køleskabet i min. 30 minutter. Når massen er kold, deles den i 4 lige store stykker og rulles ud til 25-28 cm. Følg herefter fremgangsmåden for de enkelte varianter.

Når de alle 4 varianter er lavet, tændes oven på 180 grader.

Bages i 15-18 minutter.

Kransekage til nytårsaften - appelsin, nougat, amarena kirsebær - Tantestrejf.dk

  • Nougat: 
    • rul 100 g nougat ud til en pølse på ca 1 cm i diameter
    • rul/tryk den ene kransekagepølse flad, placer nougaten på midten og fold kransekage massen op omkring, så den bliver trekantet (smal foroven)
    • pensel stange med æggehvide og drys med mandelflager
    • Når stangen er færdigbagt drysse den med flormelis og skæres i passende stykker
  • Amarena kirsebær:
    • hak 10-15 kirsebær groft.
    • Lav en kløft i en kransekagepølse og fyld kløften med kirsebærrene.
    • Når stangen er færdigbagt pyntes den med en pink glasur – alternativt smeltes 25 gram ruby chokolade
  • Appelsin:
    • 100 g marcipan, 30 g flormelis, 6 g æggehvider, 1½ cl cointreau, revet appelsinskal fra ½ appelsin + evt. orange farve. Bland det hele sammen og rul det ud til pølse på 25-28 cm.
    • rul/tryk den ene kransekagepølse flad, placer appelsin-pølsen på midten og fold kransekage massen op omkring, så den bliver trekantet (smal foroven)
    • Når stangen er færdigbagt pyntes den med en orange glasur
  • Neutral (almindelig kransekage):
    • tag en kransekagepølse og tryk den sammen foroven, så stangen bliver trekantet
    • Når stangen er færdigbagt pyntes den med en hvid glasur

Glasur:

Den bedste glasur til pyntning af kransekage er lavet af flormelis og æggehvider. Konsistensen skal være ret fast, så den ikke flyder ud når den sprøjtes på kransekagerne. Man kan tilsætte pastafarve efter ønske. Pastafarve er at foretrække frem fra alm. levensmiddelfarve, da pastafarve er meget drøj i brug.

(Visited 126 times, 1 visits today)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.