Macarons – grundopskrift

macarons - opskrift - tantestrejf.dk

Nem opskrift på macarons-bunde som ikke skuffer.

Denne opskrift virker hver gang for mig! Macarons med en flot glat overflade og fin sokkel, som er et must for en perfekt macaron

Macaronsbunde: (ca. 60 bunde = 30 macarons ø 3 cm)

  • 3 æggehvider (ca. 90 gram)
  • 55 g sukker
  • 200 g flormelis
  • 120 g mandelmel (malede mandler)
  • Levnedsmiddelfarve (i den ønsket farve)
  1. Beklæd først 2 bradepander med bagepapir og klargør sprøjteposen med en 8-10 mm glat tylle
  2. Pisk æggehviderne med elpisker til der dannes små bløde topper
  3. Tilsæt sukkeret mens du fortsætter med at piske ved højeste hastighed, pisk til sukkeret er helt opløst
  4. Pisk nu den ønsket farve i massen
  5. Vend det siet flormelis og mandelmel i massen ad 2-3 gange ved hjælp af en dejskraber
  6. Hæld massen i sprøjteposen og sprøjt ca. 3 cm cirkler på bagepladen med ca. 2 cm mellemrum
  7. Bank let pladen nogle gange mod køkkenbordet for at slå evt. små luftbobler ud af massen og for at gøre overfladen glat
  8. Lad dine macarons hvile i 30-45 min
  9. Tænd oven på 150 grader. Bemærk: ikke varmluft, da det giver macarons et gyldent skær, som ikke er ønskeligt når der bages macarons i flotte farver
  10. Bag dem i ca. 15 min. (kan variere fra ovn til ovn)
  11. Umiddelbart efter du har taget dine macarons ud af oven, trækker du forsigtigt bagepapir med kagerne over på et let fugtig køkkenbord.

Når dine macarons er kolde, er de klar til at blive lagt sammen med din fortrukne fyld. Du kan også gennem dine macaronsbunde i en lufttæt beholder til senere brug.

Forslag til fyld:

  • choloade ganache (hvid, lys eller mørk chokolade)
  • marmelade
  • smørcremer
  • karamel

Prøv også: chokolade macarons med kakao og brombær

(Visited 674 times, 1 visits today)


Skriv et svar