Madbrød med et strejf af Italien

Madbrød med toppings af tomat, ost og oregano

Jeg serverede i dag disse små lækre madbrød til en sund bondesuppe fyldt med gode grønsager og små pikante frikadeller af oksefars.

 • 3,5 dl lunkent vand
 • 10 g gær
 • ½ dl olivenolie
 • 10 g havsalt
 • ca. 550 g hvedemel (Tipo 00) – alm. hvedemel kan bruges, men brødet bliver ekstra godt hvis du bruger Tipo 00
 • Toppings: 5-6 hakkede cherry tomater, 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. oregano og reven ost fx Prima Donna
 1. Rør gæren ud i vandet
 2. Tilsæt olie, salt og hvedemel
 3. Ælt dejen godt sammen (10-12 minutter)
 4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 3 timer i skålen med et klæde over.
 5. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og uden af ælte/røre for meget, deles dejen i 12 portioner som kommes i smurte metal-muffinforme
 6. tryk et par huller i dejen og kom fyldet på
 7. Lad dejen efterhæve i ca. 1 time

Bag de små madbrød i en 220 grader forvarmet ovn (200 grader varmluft) og bag madbrødene i ca. 20 min

Hævetid total: 4 timer

Ønsker du et stort madbrød, vil jeg forslå at du hælder dejen ud i en bradepande og bredder dejen ud, så den fylder ca. en ½ bradepande. Ved servering sættes madbrødet ind på bordet helt, så man selv kan bryde et passende stykke brød.

Min plan i dag var en tur forbi byens eneste ostehandler, som havde første åbningsdag i mandags. Jeg er lidt nysgerrig for at finde ud af hvad madlavningsoste de har i sortiment. Jeg vil gerne prøve en provolone ost til mine madbrød. Meeen, jeg havde åbenbart sovet for længe, for de havde allerede lukket da jeg kom til byen! Så mine madbrød i dag blev med Prima Donna. Nu sidder jeg så her ved pc’en og googler italienske oste og drømmer tilbage til min bryllupsrejse juni 2010. Er jeg heldig, går noget af vores sommerferie 2015 til Italien og så skal jeg ikke spise meget andet end oste og div. pølser og skinke…

Lille ostebutik i Italien - juni 2010

Lille ostebutik i Italien – juni 2010

 

Primitiv picnic tur ud til marmor vandfaldet - juni 2010

Primitiv picnic tur ud til marmor vandfaldet – juni 2010

(Visited 593 times, 1 visits today)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.