Mini Lakridskarameltærte med blåbærmarengs

Er du også helt pjattet med lakrids?! Så prøv at lav disse små lakrids-bomber.

Antal: 8 stk. mini lakridskarameltærter (7-8 cm i diameter)

Tærtebund:

  • 300 g hvedemel
  • 200 g smør
  • 100 g flormelis
  • 1 medium æg
  1. Bland mel og flormelis sammen og hak det kolde smør i
  2. Smuldre dejen til der ikke er flere store smørklumper
  3. Tilsæt ægget og ælt dejen til en ensartet og glat dej
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i minimum 1 time
  5. Del dejen i 8 portioner og rul dem ud i ca. 0,5 cm tykkelse og beklæd de smurte mini tærteforme

Bag tærterne i en forvarmet ovn på 190 gr. (170 gr. varmluft) i ca. 12 min. Lad dem køle helt af, mens du laver karamelfyldet.

Lakridskaramelfyld:

  • 150 g smør
  • 1 dl rørsukker
  • 1 dl lys sirup
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk kakao
  • ½ spsk lakridspulver
  1. Smelt smørret i en tykbundet gryde
  2. Rør sukker, sirup, fløde, kakao og lakridspulver i den smeltede smør
  3. Lad det forsigtigt koge op til du har en tyk, men stadig flydende karamel (120 gr.)
  4. Hæld nu fyldet i tærtebundene og lad dem køle af

Blåbærmarengs:

  • 50 g æggehvide (1¼ hvide)
  • 100 g rørsukker
  • 35 g vand
  • 40 g blåbærpuré af friske el. frosne bær
  1. Rør sukker, vand og blårbær puré sammen i en gryde og kog massen op til 120 gr. – det tager lidt tid før massen når den ønskede temperatur.
  2. I mens hældes æggehviden i en ren glasskål og pisk til en fast skum
  3. Den 120 gr. varme sukker/blårbær masse hældes straks ned i æggehviden i en tynd stråle under piskning ved høj hastighed. Fortsæt med at piske til marengsen er kold og stiv
  4. Fyld marengsmassen på en sprøjtepose og sæt marengstoppen på tærterne
  5. Pynt med friske blåbær og et lille drys lakrids

Uha.. mit første blogindlæg her på Tantestrejf..

(Visited 618 times, 1 visits today)


Skriv et svar