Nøddesnitter

Nøddesnitter - opskrift - tantestrejf.dk

Nøddesnitter, nøddetrekanter, nøddetærter…

Ja, der findes sikkert flere navne på denne lækre klassiske mazarinkage, der er toppet med karamel/nødder/mandler og med mørk chokolade kanterne rundt.

(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift) 

Skal jeg rigtig forkæle min mand, så skal jeg servere en mazarinkage af en eller anden art. De her Nøddesnitter slog ikke fejl!

Nøddesnitter - opskrift - tantestrejf.dk

Mængde: 16 store eller 24 små nøddesnitter (bradepande ca. 33×23 cm)

Mørdej:

  • 200 g hvedemel
  • 135 g smør
  • 65 g flormelis
  • 2 æggeblommer
  1. Bland mel og flormelis sammen og hak det kolde smør i
  2. Smuldre dejen mellen fingrene til der ikke længer er store klumper af smør
  3. Tilsæt æggeblommerne og ælt dejen til den er ensartet og glat
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg mørdejen i køleskabet i minimum 30 min. før du tager dejen i brug
  5. Lav i mellemtiden mazarinmassen

Mazarinmasse:

  • 200 g marcipan (minimum 60% mandler)
  • 200 g rørsukker
  • 200 g smør (blødt, men ikke smeltet)
  • 4 æg (200 g)
  • 55 g hvedemel
  1. Pisk smør og sukker til en luftig masse.
  2. Riv marcipanen groft og pisk det herefter i smørmassen.
  3. Pisk æggene i et af gangen.
  4. Rør til sidst melet i mazarinmassen.
  5. Tænd oven på 175 grader alm. over/under varme og beklæd bradepanden med bagepapir.
  6. Rul mørdejen ud til en firkant på ca. 35×35 cm og beklæd bunden med mørdej og lad den gå en cm op af siderne. prik dejen med en gaffel.
  7. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen
  8. Bag kagen midt i oven i ca. 30 minutter.
  9. Lav imens nøddetoppingen

Nøddetopping:

  • 180 g rørsukker
  • 100 g smør
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk honning (40 g)
  • 200 g nødder/mandle (jeg har brugt 100 g mandler, 70 g hasselnødder og 30 g pistacienødder)
  1. Hak nødder/mandler groft og stil til side.
  2. Kom sukker, smør, fløde og honning i en lille gryde.
  3. Kog massen op til en tyk gylden masse.
  4. Tag gryden af varmen og bland nødder og mandler i massen og rør godt rundt.
  5. Fordel nøddemassen oven på kagen.
  6. Bag kagen yderlig 15 min ved 185 grader. Nøddemassen skal ha’ en gylden bagt farve før den er færdigbagt.
  7. Lad tærten køle helt af. Stil den gerne i køleskabet, så den bliver lettere at skære ud i trekanter.

Chokoladekanter:

  1. Smelt og temperere den mørke chokolade – varm chokoladen i microoven eller over vandbad til den har en temperatur på 45-48 grader, sænk temperaturen til 27-28 grader og varm igen op til arbejdstemperatur på 31-32 grader. Nu er chokoladen klar til at snitterne bliver dyppet heri.
  2. Skær snitterne ud – skær først kanterne væk (lidt smagsprøver til bageren 🙂 ) – skær herefter kagen ud i 16 store eller 24 små nøddesnitter.
  3. Dyp hver kant ned i chokoladen og stil snitterne over på et stykke bagepapir.
  4. Når chokoladen er størknet er de klar til servering.

Nøddesnitter er en tørkage som kan holde sig frisk i flere dage.

Jeg bød på nøddesnitter og rose-bobler til vores lille “navngivningsfest”, da vores nye sejlbåd fik sit navn. Hun kom til at hedde: Piece of cake 🙂

Sommervibes:

(Visited 38 times, 1 visits today)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.