Ruby-flødeboller med lakrids

Flødeboller med lakrids og ruby chokolade

Lækkerier til valentinsdag og alle andre dage!

Her har jeg kombineret lakridsskum med ruby chokoladens syrligesøde toner af frugt og bær..

(Reklame – i denne opskrift bruger jeg Callebaut lyserøde RUBY chokolade )

Denne opskrift giver ca. 20 små flødeboller med lakrids

Marcipanbunde:

  • 200 g marcipan
  • lidt flormelis
  1. Marcipanen rulles tyndt ud, ca. 3 mm i tykkelsen og stikkes ud i cirkler på 4 cm
  2. Bages midt i oven i ca. 8 minutter, i en 180 graders forvarmet ovn med over/under varme. De skal være let gylden i kanten.
  3. Lad dem køle helt af, før flødebolleskummet sprøjtes ovenpå.
Flødeboller med lakrids og ruby chokolade

Flødebolleskum med lakrids:

  • 125 g melis (alm. sukker)
  • 55 g glukosesirup
  • 35 g vand
  • 80 g æggehvider (2×40 g. bæger) – bruger du alm. æg, så vejer en æggehvide ca. 30 g
  • 8 g melis (alm. sukker)
  • 2 tsk lakridspulver
  1. Kom sukker, vand og glukosesirup i en lille gryde og kog det ved middelvarme til massen når en temperatur på 117 gr. (har du ikke et sukkertermometer, kan du lave en sukker test – Tag en lille smule af sukkermassen og kom det ned i et glas koldt vand. Hvis det bliver til en fast kugle, er sukkeret varmt nok)
  2. Imens sukkermassen koges op til rette temperatur, piskes æggehviderne stive, sammen med de 8 g. melis.
  3. Når sukkermassen har nået den rette temperatur, hældes den straks ned til de pisket æggehvider i en tynd stråle, mens der piskes ved høj hastighed.
  4. Når du har hældt alt sukkeret i, blive du ved med at piske massen til den er kold, stiv og sej.. ca. 7-10 minutter
  5. Til sidst piskes de 2 tsk lakridspulver i massen.
  6. Kom massen i en sprøjtepose med ønsket tyl – jeg har brugt en rundt tyl Ø 20 mm og sprøjt massen ovenpå marcipanbundene
  7. Lad nu de ½-færdige flødeboller stå og hvile i 1-2 timer, for at skummet kan tørre lidt på overfladen, så er det lettere at overtrække dem med chokolade.
Flødeboller med lakrids og ruby chokolade

Chokoladeovertræk:

  1. Temperere ruby chokoladen over et vandbad eller i microovnen, kakaosmørret skal smeltes sammen med chokoladen – Temperature for at temperere ruby korrekt er -> smelt til 45 grader, nedkøle til 27 grader, og varmes op igen til støbetemperaturen på 28,5-29,5 grader. Du kan se her hvordan du kan temperere ruby chokolade.
  2. Sæt en flødebolle på en spartel/gaffel og hold den over skålen med den smeltede chokolade. Tag en spiseske/spartel og hæld skefulde af chokolade over flødebollen. Du kan slå spartlen/gaflen let mod kanten af skålen for at overskydende chokolade kan løbe af flødebollen.
  3. Imens du overtrækker flødebollerne kan det være at temperaturen på chokoladen falder et par grader og gør chokoladen tyk at arbejde med.. så kan du bare varme chokolade op igen til max 29,5 grad. Det kan gøres med få sekunder i microvnen, eller ved at blæse lidt med en føntørre. Husk at røre i chokoladen ind imellem.
  4. Når du har overtrukket alle flødebollerne med chokolade, kan du stille dem i et køligt rum til de skal spises. Chokolade kan bedst lide at stå i temperature på mellem 15-18 grader.

TIP: Brug resten af chokoladen til chokolade pastiller.

Det overskydende chokolade kan hældes ud på et stykke bagepapir, så det kan størkne og gemmes til næste gang du får lyst til at arbejde med ruby chokolade.

Alternativt, sæt klatter på et stykke bagepapir og bank let i bordet så det flyder ud.. kom forskelligt pynt, tørret frugt, kandiseret blomster, hakket mandler og nødder mv. overpå chokoladepastillerne.

Simpelt og let, men ligner en million.

Ruby chokolade til valentinesdag

Man kan også bruge det overskydende chokolade til at lave personlige og flotte chokoladeplader. Perfekt lille værtsgave, som vil blive værdsat! Man behøver blot at have en enkelt chokoladeform stående klar til overskydende chokolade.. her finder du et flot udvalg af forme til bl.a. chokoladeplader

(Visited 73 times, 1 visits today)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.