Træstammer DeLuxe

Træstammer DeLuxe - opskrift - tantestrejf.dk

De her DeLuxe træstammer sidder lige i skabet..

eller rettere.. ligger godt i maven 😉 De er med ekstra bid, da de er fyldt med nødder, mandler og tranebær.

Min nabo har længe talt om træstammer! Træstammer som jeg efter sigende skulle ha’ lovet at lave. Så i dag hvor han bød ungerne og jeg på aftensmad, måtte jeg heller overraske med en gang træstammer til dessert. Min mand er ude at rejse i disse dage med firmaet, så det er godt at ha’ et netværk, der kan sørge for at vi lever lidt sundt :-) det hele skal jo nødig gå op i kage.

Træstammer deluxe med bl.a. nødder - tantestrejf.dk

Mængde: ca. 25 stk (5 cm lange)

  • 300 g kagerester (jeg har brugt nogle lyse lagkagebunde, som jeg havde liggende i fryseren)
  • 150 g blandet nødder og mandler
  • 50 g tørret tranebær
  • 125 g hindbærmarmelade
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g kakaopulver (hvis du bruger chokoladekage rester, så skal der kun ca. 50 g kakaopulver i)
  • 200 g mørk chokolade
  • 125 g smør (blødt, men ikke smeltet)
  • 2 tsk romessens + 3 spsk mørk rom (du kan evt. øge mængden af romessens og droppe den mørke rom, hvis de skal være børnevenlige)

Marcipanovertræk:

  • 400 g marcipan
  • 400 g flormelis
  • 120 g glukosesirup

Æltes sammen til en ensartet masse og kom på køl til det skal bruges

TIP: Ælt ikke for meget. Bliver dit marcipanovertræk varmt, vil det komme til at svede på kagefaddet. Jeg ælter på røremaskinen, på den måde undgår jeg at overføre varme til marcipanen fra mine hænder. 

plus 300 g mørkt chokolade der skal tempereres

Træstammer DeLuxe - opskrift - tantestrejf.dk

Fremgangsmåde:

  1. Kom kageresterne op i en food processor og kør det til smulder
  2. Hak nødder og mandler (det må ikke blive for fint eller blive til mel – der skal være lidt bid i træstammerne)
  3. Hak de tørrede tranbær groft
  4. Bland nu alle ingredienserne sammen i en røreskål og rør det sammen til en ensartet trøffelmasse
  5. Stil på køl i ca. 30 min.
  6. Rul 5-6 stænger og betræk dem med marcipanovertræk
  7. Skær dem i ud i passende længde – ca. 5 cm
  8. Temperer ca. 300 g chokolade til at dyppe enderne i og til at lave striber med.
  9. Har du lidt pynt, du kan komme ovenpå dine træstammer? Så kom det på, mens chokoladestriberne stadig er våde. Lidt pynt vil få dine træstammer til at ligne en milion!!

******

Jeg havde ikke lavet nok marcipanovertræk (havde kun lavet af 300 g. marcipan), så den sidste trøffelmasse blev brugt til at lave nogle flotte romkugler med sølvglimmer. Jeg syntes næsten det ser ud til at de er pakket ind i sølvpapir. Men de er blot blevet dyppet i den tempereret chokolade et par gange og vendt i sølv glimmer efter chokoladen er størknet.

romkugler med sølv glimmer

******

Smuk morgen i bakkerne.. (Hald sø)

Hald sø en efterårs morgen

(Visited 501 times, 1 visits today)


Skriv et svar