Vandbakkelser med brombær

Hva’ med skønne vandbakkelser fyldt med brombær flødeskum til kaffen eller som dessert?

Jeg ved ikke hvorfor det først blev i dag at jeg kastede mig ud i det at bage vandbakkelser – 41 somre og aldrig prøvet at bage vandbakkelser.. Nå, men nu skulle det være. Mine første portion mislykkede grusomt, de blev bare nogle små kompakte knolde. Jeg blev noget overrasket over hvor meget der egentlig skal piskes og her stod jeg, med mit piskeris med rugbrødsmotor. Det kom jeg ikke langt med, med mit helbred (kroniske muskel og ledsmerter). Men det er jo bare op på hesten og prøve igen.. denne gang med håndmixeren :-) og vupti 16 fine vandbakkelser, klar til at blive fyldt op med lækkerier.

Antal: ca. 16 stk.

  • 2 dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 4 æg

Fyld: 2,5 dl fløde og brombærsyltetøj

  1. Kom vand, smør og sukker i en gryde og lad det koge til smørret er helt smeltet
  2. Pisk hvedemelet ned i vandmassen – pisk til du får en melbolle som slipper grydekanten
  3. Lad det køle lidt af før du pisker æggene i
  4. Pisk et æg af gangen med melbollen, der skal piskes godt, så brug endelig håndmixer
  5. Sprøjt dejen ud på bagepladen med en sprøjtepose, eller sæt dejen på bagepladen med 2 spiseskeer. Hold god afstand mellem klatterne.

Bages midt i ovnen i en 200 gr forvarmet ovn (180 gr varmluft), bag dem 20-25 min. BEMÆRK: åben ikke for ovnen før der er gået 20 min., ellers falder vandbakkelserne sammen.

Tip: klip/skær vandbakkelserne op i siden, umiddelbart efter de er kommet ud af ovnen, for at udgå at de blive bløde.

Fyld vandbakkelserne med fx: flødeskum rørt med brombærsyltetøj – opskrift på brombærsyltetøj

Drys flormelis over de spiseklare vandbakkelser

(Visited 682 times, 1 visits today)


Skriv et svar