
Smagfuld abrikosmarmelade med et strejf af mandel.
Jeg var så heldig at løbe over billige abrikoser i Rema1000. Blot 50 øre stykket, det var ikke til at stå for. Så hjem og lave en god omgang abrikosmarmelade.
Jeg bruger abrikosmarmelade dels til min morgenmad – knækbrød, boller/brød, skyr etc., men også til en del bagværk som fx. luksus romkugler eller til hjemmelavet snøfler.

Mængde: 4-5 glas
Ingredienser:
- 1,1 kilo abrikoser uden sten (ca. 20 stk.)
- 600 g rørsukker
- 300 g vand
- ½ tsk salt
- 3 cl. amaretto likør (mandellikør) – kan undlades, men giver lige det sidste pift.
- 6 kerner fra abrikos.
Fremgangsmåde:
- Skær abrikoserne midt over og fjern stenene.
- Knæk 6 af stenene og gem kernerne. Du kan let knække stenen, ved at lægge dem på et skærebrædt med et viskestykke over og gi’ kernerne et lille slag med en kødhammer eller kagerulle.
- Smut kernerne ved at komme lidt kogende vand på dem og smut dem, som man smutter mandler.
- Kom de halve abrikoser i gryden med vandet og kog dem først i 20 minutter med låg.
- Tilsæt nu rørsukker og salt og lad marmeladen koge videre uden låg. Marmeladen skal koges i 45-60 minutter eller til abrikosmarmeladen når en temperatur på ca. 103-105 grader.. konsistensen skal være tyk og klistret. De halve abrikoser er ligesom gået i opløsning.
- De smuttede abrikoskerner tilsættes de sidste 10 minutter af kogetiden.
- Når marmeladen er kogt ind, slukkes for varmen. Amaretto likøren tilsættes og røres ud i marmeladen.
- Hæld den varme marmelade på skoldede og rengjorte glas og luk straks for glassene.
Sommervibes:

Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 543 times, 1 visits today)