
Let og luftig appelsinkage med sukkersprød top.
Denne lækre appelsinkage er efter bagning dryppet med appelsinsirup med reven appelsinskal. Hvilket giver ekstra sødsyrlig smag til kagen.
Vi er på nytårs-hyttetur til Norge med en kær ven og hans piger. Vi har taget så meget mad med hjemmefra som muligt, da alt som bekendt er tosse dyrt i Norge, i hverfald i forhold til danske lønninger. Her 2/3-del inde i turen, kan vi se at frugtskålen ikke er det store samlingspunkt, så nu må jeg hellere bage mig igennem skålen 🙂
Så her nedenfor kommer opskriften på min version af en lækker appelsinkage..

Jeg sad og kiggede i en bagebog om det norske kagebord, da jeg blev godt lysten i appelsinkage. Den opskrift der kikstartede mig, var med kanel og uden den sprøde sukkertop og appelsinsirup.. Men det var godt at have et udgangspunkt mht. mængde af mel, æg, smør og sukker..
Iøvrigt en rigtig hyggelig bog, som er fyldt med gamle bageopskrifter, som er vidergivet fra generation til generation.. de små fortællinger følger med hver opskrift. Bogen hedder: “Det norske kakebordet”.
- 165 g smør, blødt men ikke smeltet
- 300 g Sukker + et par spsk til at drysse ovenpå kagen.
- 3 stk. Æg, M/L
- 250 g Hvedemel
- 3 tsk Bagepulver
- 3 stk Appelsiner
- 50 g Mandler, hakket groft
-
Tænd ovnen på 175 grader almindelig over/under varme
-
Pisk blødt smør og 250 g sukker lyst og luftigt
-
Pisk herefter æggene i et af gangen og pisk længe mellem hvert æg, så dejen ikke begynder at skille.
-
Bland hvedemel og bagepulver sammen.
-
Vend det i dejen skiftevis med saft og fint revet skal fra 2 appelsiner.
-
Beklæd en ca. 24 cm springform med bagepapir (jeg kommer kun bagepapir i bunden af formen og lader siderne stå uden smørrelse eller noget (kagen bliver pænest hvis den får lov at sætte sig fast på siden af formen under bagningen og skæresfri når den er afkølet)
-
Hæld dejen i formen og drys overfladen med et par spsk sukker og grofthakket mandler
-
Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 minutter.
-
Imens kagen bages laves appelsinsiruppen. Riv skallen af 1 appelsin med et juliennejern (eller på den grove side af et alm. rivejern) og kom skal, saft og 50 g sukker i en tykbundet gryde.
-
Kog det ved middelvarme til det begynder at tykne. Lad siruppen køle af i gryden.
-
Når kagen er bagt, prikkes der lidt huller i kagen og siruppen fordeles ovenpå kagen.
Lidt stemningsbilleder fra ferien:



Jeg går med tanker om at lave et seperat blogindlæg om vores ferie i Norge, når jeg igen er tilbage i Danmark. Her vil jeg dele flere billeder fra turen.