
Bananvafler bagt uden æg og mælk
Disse vafler er dejlig mættende, da jeg har tilsat butterbeans bønner til dejen. Men bare rolig, man kan ikke smages at der er bønner i. Mit testpanel gættede det i hverfald ikke 🙂
(reklame – denne opskrift indeholder link til Økomølleriet Kragegaarden, da jeg bruger deres økologiske stenformalet mel og gryn) – Opskriften kan naturligvis sagtens laves med mel og gryn fra andre producenter.
Jeg har valgt at lave disse bananvafler uden æg og mælk fordi min søster ikke kan tåle det og jeg syntes ærligt talt ikke hun skal snydes for bananvafler. Så jeg satte mig for at udarbejde en opskrift uden brug af æg og mælk.
Jeg har i opskriften brugt Alpro Mild & Creamy Naturel, da jeg ved det står i min søsters køleskab. Har man ikke det stående, kan man sagtens skifte det ud med almindelig yoghurt/skyr/tykmælk eller andet plantebaseret mælkeerstatning.

Mængde: 3-4 vafler.
Ingredienser:
- 100 g Kogte butterbeans (kan købes på dåse)
- 1 stk. Moden banan
- 60 g Alpro Mild & Creamy Naturel (sojaalternativ til yoghurt)
- 40 g Havregryn eller havremel
- 60 g Hvedemel
- 75 g Vand
- 1 tsk Bagepulver
Fremgangsmåde:
Skyld de kogte butterbeans i koldt vand. Kom alle ingredienser i en blender og blend til en ensartet dej. Bag vaflerne i det forvarmet vaffeljern.