Banan/valnøddekage m. fudge glasur

[cycloneslider id=”slide-060915″]

Let opskrift på en smagfuld banan/valnøddekage, som kun kan blive et hit på arbejdspladsen, på kagebordet, på tur m.v

Antal: 12 pers.

  • 250 g hvedemel
  • 250 g brun farin
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk stødt vanilje (eller vaniljekorn fra en vaniljestang)
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • ½ dl. olie
  • 2 æg M/L
  • 3-4 modne bananer
  • 100 g. hakket valnødder (de 40 g. bruges til topping)

Glasur:

  • 170 g. vanilje fudge
  • 150 g. sigtet flormelis
  • 60 ml. fløde

Banan/valnøddekage:

  1. Tænd oven på 180 grader (160 grader varmluft)
  2. Bland først alle de tørre ingredienserne sammen i en skål
  3. Bland herefter kærnemælk, olie og æg sammen i en anden skål
  4. Rør de våde ingredienser i melblandingen, rør til massen er ensartet
  5. Rør herefter de hakket valnødder og moste bananer i dejen
  6. Kom dejen i en rund springform (24-26 cm)
  7. Bag kagen i ca. 45 min.
  8. Lad kagen køle af i formen

Glasur:

  1. Skær vanilje fudge ud i små firkanter
  2. Varm fløden op i en tykbundet gryde
  3. Når fløden er omkring kogepunktet røres flormelis i
  4. Til sidst røres de små stykker fudge i fløden. Når de er helt smeltet og glasuren er flot og ensartet, er glasuren klar til at komme på kagen
  5. Din banan/valnøddekage skal gerne være kold før du hælder den lune glasur ud over
  6. Pynt glasuren med fint hakket valnødder og smeltet chokolade

******

For et par weekender siden skulle vi ud på en lille eftermiddags-sejltur med nogle gode venner og deres børn. Vores sejlbåd Martha er kun en lille 30 fods gammel tøs, så en stor 10 mand besætning ville blive noget af en prøvelse.. jeg var derfor nød til at bage noget der ville være let at håndtere når man skal holde kaffekoppen i den ene hånd og kagen i den anden. Valget faldt derfor på denne skønne banan/valnøddekage. Kagen faldt i alles smag – børn som voksen, så jeg slap for at gå planen ud! (jeg står selv bag ved kameraet)

[cycloneslider id=”slide-230915″]

 

 

(Visited 2.788 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.