Lækker spongy appelsinkage med blåbær, polenta og hakket mandel. Server kagen med mascarpone/appelsin creme.
er du på udkig efter en god opskrift på en appelsinkage, så skal du helt sikkert prøve denne. Den holder sig frisk og lækker i flere dage..
8-10 personer
- 125 g blødt smør
- 125 g rørsukker
- reven skal fra 1 appelsin
- saft fra en ½ appelsin
- 75 g polenta (majsmel)
- 75 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g fint hakket mandler
- 2 æg M/L
- 150 g blåbær
Appelsinsirup:
- 50 g rørsukker
- saft fra ½ appelsin
Mascarpone creme:
nedenstående ingredienser rører samme til en ensartet creme og stilles på køl indtil serveringen
- 250 g mascarpone
- reven skal fra 1 appelsin
- saft fra en ½ appelsin
- 2 spsk appelsinlikør
- 25 g rørsukker
- Tænd oven på 175 grader (alm ovn)
- Pisk smør, sukker og appelsinskal lyst og luftig med en håndmixer
- Hak mandlerne fint og bland dem med majsmel, hvedemel og bagepulver
- Pisk skiftevis æg og tør ingredienserne i til dejen er ensartet
- Rør til sidst appelsinsaften i dejen
- Kom dejen i en springform (ø 20-23 cm) og drys blåbærrene over kagen og bag appelsinkagen i ca. 35 min.
- Rør appelsinsaft og sukker sammen til en sirup imens kagen bages. Rør til sukkeret er helt opløst
- Når kagen er bagt og stadig lun overhældes kagen med appelsinsirup
Pynt kagen med grofthakket mandler og friske blåbær og server appelsinkagen sammen med en lækker frisk mascarpone/appelsin creme
*****
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 1.565 times, 1 visits today)