Blåbær-appelsinkage

Blåbær-appelsinkage med hakket mandler - opskrift online

Lækker spongy appelsinkage med blåbær, polenta og hakket mandel. Server kagen med mascarpone/appelsin creme.

er du på udkig efter en god opskrift på en appelsinkage, så skal du helt sikkert prøve denne. Den holder sig frisk og lækker i flere dage..

8-10 personer

  • 125 g blødt smør
  • 125 g rørsukker
  • reven skal fra 1 appelsin
  • saft fra en ½ appelsin
  • 75 g polenta (majsmel)
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g fint hakket mandler
  • 2 æg M/L
  • 150 g blåbær

Appelsinsirup:

  • 50 g rørsukker
  • saft fra ½ appelsin

Mascarpone creme:

nedenstående ingredienser rører samme til en ensartet creme og stilles på køl indtil serveringen

  • 250 g mascarpone
  • reven skal fra 1 appelsin
  • saft fra en ½ appelsin
  • 2 spsk appelsinlikør
  • 25 g rørsukker
  1. Tænd oven på 175 grader (alm ovn)
  2. Pisk smør, sukker og appelsinskal lyst og luftig med en håndmixer
  3. Hak mandlerne fint og bland dem med majsmel, hvedemel og bagepulver
  4. Pisk skiftevis æg og tør ingredienserne i til dejen er ensartet
  5. Rør til sidst appelsinsaften i dejen
  6. Kom dejen i en springform (ø 20-23 cm) og drys blåbærrene over kagen og bag appelsinkagen i ca. 35 min.
  7. Rør appelsinsaft og sukker sammen til en sirup imens kagen bages. Rør til sukkeret er helt opløst
  8. Når kagen er bagt og stadig lun overhældes kagen med appelsinsirup

Pynt kagen med grofthakket mandler og friske blåbær og server appelsinkagen sammen med en lækker frisk mascarpone/appelsin creme

*****

Valmuer - den smukke danske sommer

 

(Visited 1.453 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.