Den danske natur er lige nu fyldt med de lækreste blåbær og Dollerup bakker hvor jeg bor er ingen undtagelse!!
De sidste par dage har jeg på mine gåture plukket masser af skønne blåbær. Nogle af de indsamlede bær har jeg anvendt i disse lækre blåbær muffins.
Antal: 12 stk
- 150 g blødt smør
- 100 g rørsukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 3 æg
- 150 g marcipan (groft reven)
- 150 g hvedemel (jeg brugte ølandshvedemel)
- 1 spsk bagepulver
- 100 g hvid chokolade (groft hakket)
- 200 g blåbær
- Tænd oven på 175 grader (alm ovn)
- Pisk smør, vaniljesukker og rørsukker lyst og luftig med en håndmixer
- Æggene piskes i smørblandingen, et æg af gangen – pisk godt og længe mellem æggene, så udgår du at dejen skiller
- Riv marcipanen groft og pisk det herefter i dejen
- Rør hvedemel og bagepulver i med en dejskraber/ske
- Vend herefter den hakket chokolade og 2/3 del af blåbærrene i dejen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme og drys de sidste blåbær ovenpå
- Bag dem i ca. 20-25 min
Server dine blåbær muffins med et drys flormelis.
Lynghede i Dollerup bakker – mellem den snart blomstrende lyng og de sure sortebærbuske finder du de lækreste blåbær!
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 9.692 times, 1 visits today)