Blåbær muffins med marcipan

lækre blåbær muffins med marcipan og hvid chokolade

Den danske natur er lige nu fyldt med de lækreste blåbær og Dollerup bakker hvor jeg bor er ingen undtagelse!!

De sidste par dage har jeg på mine gåture plukket masser af skønne blåbær. Nogle af de indsamlede bær har jeg anvendt i disse lækre blåbær muffins.

Antal: 12 stk

  • 150 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 150 g marcipan (groft reven)
  • 150 g hvedemel (jeg brugte ølandshvedemel)
  • 1 spsk bagepulver
  • 100 g hvid chokolade (groft hakket)
  • 200 g blåbær
  1. Tænd oven på 175 grader (alm ovn)
  2. Pisk smør, vaniljesukker og rørsukker lyst og luftig med en håndmixer
  3. Æggene piskes i smørblandingen, et æg af gangen – pisk godt og længe mellem æggene, så udgår du at dejen skiller
  4. Riv marcipanen groft og pisk det herefter i dejen
  5. Rør hvedemel og bagepulver i med en dejskraber/ske
  6. Vend herefter den hakket chokolade og 2/3 del af blåbærrene i dejen.
  7. Fordel dejen i 12 muffinsforme og drys de sidste blåbær ovenpå
  8. Bag dem i ca. 20-25 min

Server dine blåbær muffins med et drys flormelis.

lyngheden i Dollerup bakker er fyldt med skønne bær

Lynghede i Dollerup bakker – mellem den snart blomstrende lyng og de sure sortebærbuske finder du de lækreste blåbær!

(Visited 9.692 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.