Brioche burgerboller

brioche burgerboller

Brioche – en klassisk fransk boller bagt med masser af smør og æg.

Krummen på en brioche boller er fluffy og let. Og så smelter den nærmest i munden på én.

Uha, sidder her kl. 9 om morgen for at skrive opskriften her og får helt lyst til en ristet bolle med en skive ost.. men de er alle spist!

Jeg bager dem oftest til vores burgeraftner – om bøffen er af grønsager eller kylling betyder ikke noget (en god hakkebøf vil bestemt også klæde den, men vi har ikke købt oksekød i nu 1½ år, så det er ikke os der nyder godt af den kombi 🙂 ).

og og og naturligvis også til pull pork og flæskestegs sandwich.

Fik jeg nævnt, at en brioche bolle er smæk fyldt med smag?!

Hjemmelavet brioche burgerboller
Jeg servere også nogle gange en brioche bolle som en frokost sandwich med brændenælde pesto, Serrano skinke og lidt salat.

Er du slet ikke til al det smør og æg, men søger en klassisk lækker og luftig burgerbolle så prøv at bage Burgerboller med Hvid hvede eller skal det være en lidt grønnere udgave af en burgerbolle så prøv Grønne Burgerboller

Brioche burgerboller

Recipe by Annette (Tantestrejf.dk)
Antal:

12

burgerboller

Ingredienser

  • 250 g mælk

  • 4 æg (+ 1 til pensling)

  • 25 g gær

  • 1 spsk rørsukker

  • 1 tsk salt

  • 650 g hvedemel (med min. 12% protein)

  • 200 g smør (blødt, men ikke smeltet)

  • Sesamfrø (gerne både hvide og sorte)

Sådan gør du

  • Bland mælk, æg og gær sammen i en skål og rør til gæren er opløst
  • Tilsæt mel, salt og sukker og ælt i få minutter til dejen er ensartet.
  • Skær smørret i mindre tern og tilsæt det til dejen og ælt til dejen er ensartet glat og slipper skålens sider. Det tager alt fra 5-15 minutter afhængig af røremaskine og hvor hurtigt der æltes. Dejens temperatur er ca. 26 grader når den er færdigæltet.
  • Lad dejen hæve i skålen på køkkenbordet, med et stykke plastik over i ca. 75 minutter.
  • Form 12 lige store boller, pensel dem med et sammenpisket æg og dyp dem ned i Sesamfrø.
  • Når alle boller er formet og på bagepladen, trykkes de let flade, så de cirka er 2 cm høje.
  • Lad dem efterhæve under et stykke plastik i 30-45 minutter
  • Bag dem 10 minutter midt i oven ved 220 grader almindelig over/under varme.

Bemærk:

  • Har du prøvet opskriften? Fortæl mig gerne om det på Instagram ved at bruge #tantestrejfdk og tag @annettedrastrup
(Visited 45 times, 1 visits today)
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.