Mindst en gang i måneden står den på hjemmelavet burger her i huset.
og når vi snakker hjemmelavet er det inkl. hjemmebagte burgerboller.
De her burgerboller er min favorit – de har udseende, den rette krumme og smag.. og så er de faktisk ganske lette at lave.
Neders i opskriften deler jeg opskriften på de bedste og mest smagfulde hakkebøffer..
Antal: 16 stk á ca. 80 gram
- 500 g hvedemel med minimum 12% protein
- 200 g HvidHvede fra Finax
- 350 g koldt vand
- 15 g gær
- 2 æg
- 40 g sukker
- 10 g salt
- 90 g smør i små tern (stuetemperatur)
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienserne, på nær smørret, op i rørskålen
- Brug dejkrogen og rør til dejen slipper skålens kanter
- Bland smørret i dejen og rør igen til dejen er glat og ensartet og slipper skålen. Vil du være sikker på at din dej er tip-top, så mål temperaturen i dejen, den skal ligge på 26/27 grader. Jeg bruger selv et billigt infrarødt termomenter købt i et byggemarked.
- Lad dejen hæve 1 time i skålen. Dæk skålen med et stykke plast
- Del dejen i 16 lige store stykker og form dem til burgerboller
- Pensel oversiden af bollerne med æg og vend bollerne ned i sesamfrø (jeg blander hvide og sorte sesamfrø, fordi jeg syntes det er flot)
- Tryk bollerne flade når du sætter dem på bagpladen – de skal være ca. 1 cm høje
- Dæk burgerbollerne med et stykke plastik og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 2-3 timer
- Bages i ca. 12 min. ved 230 graders over/under varme.
- Lad dem køle af på en bagerist
Smagfulde hakkebøffer til din burger:
- 500 g oksefars
- 1 æg
- en sjat fløde
- 1/4 tsk chilipulver
- 1/4 tsk paprika
- 1/4 tsk cayenne pepper
- 1 fed hvidløg
- ½ løg hakket meget fint
- 2 spsk rasp
- friskkværnet salt og peber
Det hele blandes til en ensartet fars og deles i 4-5 burger og steges på panden eller på grill. At pensel burgerne med en BBQ-sovs gør dem bestemt ikke dårligere 🙂
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 2.669 times, 1 visits today)
3 Comments