
De her fine cheesecake med blåbær er i virkeligheden små tærter.
Hvor fyldet er bagt cheesecake med citron og så er de toppet med masser af friske blåbær og hyldeblomstgelé.
Jeg blev inspireret til at lave disse cheesecake med blåbær på en 3-dages inspirationstur til København, jeg forkælede mig selv med i starten af august. Jeg spiste mig igennem et hav af nye og gamle bagerier og konditorier. Yummy, siger jeg bare. Jeg besøgte bl.a. Dessertdragens Kageværksted, hvor jeg købte en lille tærte med blåbær. Jeg sad og nød den på bænken udenfor det lille konditori, før turen gik videre til La Glace.
Jeg faldt for både udseende og smagen på denne lille sag. En dejlig frisk og ikke for sød lille kage. I bunden af dette blogindlæg kan du se cheesecaketærten med blåbær jeg nød i København.

Mængde: 6 tærter ø 8 cm
Ingredienser til mørdej:
- 125 g hvedemel
- 90 g koldt smør
- 50 g flormelis
- 1 æggeblomme
Ingredienser til cheesecakemassen:
- 100 g flødeost neutral
- 50 g creamfraise 18%
- 40 g rørsukker
- ½ spsk hvedemel
- ½ citron (saft og reven skal)
- korn fra en ½ vaniljestang
- 1 æg
Ingredienser til topping:
- 2 husblas
- ½ dl konsentreret hyldeblomstsaft
- 250 g blåbær
- små mynteblade

Fremgangsmåde:
- Bland mel og flormelis sammen og hak det kolde smør i.
- Smulder smørret i melet, til der ikke længere er store klumper af smør.
- Tilsæt æggeblommen og ælt dejen til den er ensartet og glat.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg mørdejen i køleskabet i minimum 30 min., før du tager dejen i brug.
- Imens mørdejen bliver kold, laves ostemassen.
- Skrab kornene ud af den halve vaniljestang og bland den med en tsk af rørsukkeret.
- Pisk herefter flødeost, creamfraise, rørsukker, vanilje, saft og skal fra citron og hvedemel sammen. Rør ægget i tilsidst.
- Tænd oven på 175 grader alm. over/under varme
- Beklæd 6 små tærteforme med mørdej. Prik bundene med en gaffel.
- Fordel ostemassen ovenpå mørdejen.
- Bag tærterne i ca. 30 minutter
- Lad tærterne køle helt af, gerne i køleskabet.
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter
- Smelt husblad og hyldeblomstsaft sammen over vandbad eller få sekunder i microovnen.
- Fordel blåbærrene ovenpå de kolde tærter og pensel med den lune gelé.
- Pynt til sidst tærterne med et lille mynteblad.
- Stil tærterne tilbage i køleskabet til geléen har sat sig.

Dessertdragens Kageværksted.
