
Her er mit bud på den perfekte brownie med et strejf af mynte!
Da vi her til weekenden tog på sejltur, medbragte jeg denne brownie, da den let kan holde sig frisk og lækker i flere dage udenfor køleskabet. Det er en perfekt to-go brownie wrapped i en serviet, men også lige så perfekt er det at servere den, som en skøn dessert med en kugle vaniljeis.
Brownie (ca. 20×30 cm)
- 100 g mandler (grofthakket)
- 250 g mørk chokolade 70% (groft hakket)
- 135 g smør
- 5 æg M/L
- 180 g mørk muscovador-rørsukker
- 2-3 spsk myntesirup (se nedenfor hvordan du nemt selv laver myntesirup)
- 200 g rørsukker
- minimum 20 g mynteblade (groft hakket)
- 110 g hvedemel
- 1/4 tsk bagepulver
- 1/4 tsk havsalt
- Bland sukker og hakket mynteblade i en skål og stil til side, gerne en ½ time før du begynder at lave dejen
- Tænd ovnen på 17o grader (varmluft)
- Smelt chokolade og smør over vandbad
- Pisk æg, muscovadorrørsukker og myntesirup sammen, pisk det ikke for luftigt
- Pisk herefter rørsukker og myntebladene i, pisk kun ganske kort
- Rør den smeltede chokolade/smørblanding i æggemassen med en dejskraber
- Rør nu mel, salt og bagepulver i dejen
- Til sidst røres de hakkede mandler i dejen
- Kom dejen i en brandepande beklædt med bagepapir
- Bag brownien i ca. 40 min.
- Afkøl kagen i formen
Myntesirup:
- 2 dl. vand
- 250 g rørsukker
- en god stor håndfuld mynteblade
- Kom alle ingredienserne op i en lille gryde og lad det koge op
- Lad det simre til det begynder at tykne – det er vigtig at du ikke går fra gryden og at du regelmæssigt rør i gryden
- Si den færdige sirup så myntebladene sorteres fra
- Lad siruppen afkøle langsomt
- Opbevar siruppen i køleskabet
I weekenden sejlede vi til bl.a. Livø, som er en utrolig natursmuk lille ø i Limfjorden. Jeg stresser automatisk helt af hver gang jeg besøger øen.
Hovedgaden en varm sommerdag!
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 3.070 times, 1 visits today)