Chokolade gifler

chokolade gifler - find opskriften på tantestrejf.dk

Chokolade gifler – Hvad siger du til hjemmelavet gifler?

og endda med lækker chokolade i fyldet.. Jeg har med denne opskrift prøvet at efterligne de gifler man kan købe i supermarked, ikke så meget i fyldet, men i dejens smag og konsistens og naturligvis i giflernes udseende.

(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift) 

De her gifler er ikke med kanel, men derimod med chokolade. Jeg har valgt at bruge en mælkechokolade for at gøre smagen børnevenlig. Gifler passer nemlig helt perfekt i størrelsen til barnehånden der i farten runder køkkenet, med ordene: “jeg er sulten”.

Chokolade gifler

Recipe by Annette (Tantestrejf.dk)Course: Gærdejs kager
Mængde:

36-40

stk.

Ingredienser

  • 125 g skyr

  • 125 g mælk

  • 1 æg M/L (+ 1 æg til pensling)

  • 25 g gær

  • 75 g smør (blødt, men ikke smeltet)

  • 600 g hvedemel

  • 75 g rørsukker

  • 10 g salt

  • Fyld:
  • 150 g mælkechokolade fx. Callebaut 823

  • 100 g blødt smør

  • 100 g brun farin

  • 1 spsk kartoffelmel

Sådan gør du

  • Rør skyr, mælk, æg og gær sammen.
  • Tilsæt sukker, salt, smør og hvedemel (hold ca. 50 g mel tilbage – det er en lidt kompakt dej, så vent med de sidste 50 g til smørret er inkorporeret i dejen og vurder om dejen kan suge det sidste mel)
  • Ælt til dejen er glat og smidig. Det tager ca. 8-10 minutter.
  • Når dejen er færdigæltet, skal den hvile 60 minutter i skålen ved rumtemperatur.
  • Imens dejen hæver, laves fyldet. Start med at fint hakke chokoladen i en minihakker. Det skal gerne ligne fint rasp. Bland chokoladen med de øvrige ingredienser.
  • Når dejen er færdig med at hæve rulles den tyndt ud på et let meldrysset bord. Dejen skal måle 60 x 40 cm.
  • Fordej fyldet jævnt på hele dejen. Det gøres lettest med bagsiden af en spiseske.
  • Del nu dejen i 2 stykker á 60 x 20 cm og rul til 2 lange pølser, som til almindelig kanelsnegle. Tryk dejrullerne let flade.. så de er ca. 3-3½ cm høje. og skær hver stang ud i ca. 18-20 lige store stykker og fordel dem på 2 bageplader. Bemærk hvis de ikke trykkes let flade, vælter de let under bagningen.
  • lad dem efterhæve under et stykke plastik i 60 minutter. Pensel med et sammenpisket æg.
  • Bag giflerne i ca, 10 minutter midt i ovnen ved 200 grader (alm. over/under varme) – de skal være gyldne i farven.

Bemærk:

  • Har du prøvet opskriften? Fortæl mig gerne om det på Instagram ved at bruge #tantestrejfdk og tag @annettedrastrup

Lidt snik snak om dagligdagen og min eksamen som Chocolatier.

Det er ved at være længe siden jeg sidst har delte en opskrift herinde på bloggen. Min energi har ikke rigtig været til det. Dvs. jeg har haft svært ved at koncentrere mig ved min computer. Jeg har skulle komme mig helt over mit chocolatier forløb (fra januar til august 2020) inkl. afsluttende eksamen midt august.

Forløbet er tilrettelagt sådan at man hver mdr. har 2-3 fagdage på Kold College og resten af tiden er hjemme”studie”. Men pga. mine skavanker/begrænsninger med fibromyalgi, kan sådanne 2 dage godt føles som en hel uges arbejde og nogle gange mere.

Og nu hvor jeg sidder her og skriver, slår det mig. Jeg har da slet ikke herinde på bloggen delt nogle billeder fra min chocolatier eksamen. Eksamen gik godt og jeg fik mig et flot 12-tal.

Glazekage til 16 personer – mit bevis og chocolatier nål.

Mit tema for eksamen var rom (de gyldne dråber) og til eksamen skulle jeg fremvise et showpiece, 4 forskellige konfektstykker à 20 stk og glazekage til 16 pers.

Et af mine konfektstykker var dette: Fyldte chokolade med dulce de leche med rom

Her er de 4 konfektstykker jeg lavede til chocolatier eksamen – det ene stykke er bean-to-bar chokolade som er infused med rom.

og så til sidst: mit showpiece – hvor jeg tænkte rom – antik – pirateri – skattejagt.

Sikke et stort arbejde det er at lave en skultur (showpiece) udelukkende af chokolade – dvs. selve bordet og bordpladen er også lavet af chokolade.

(Visited 70 times, 1 visits today)
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.