
Chokolade gifler – Hvad siger du til hjemmelavet gifler?
og endda med lækker chokolade i fyldet.. Jeg har med denne opskrift prøvet at efterligne de gifler man kan købe i supermarked, ikke så meget i fyldet, men i dejens smag og konsistens og naturligvis i giflernes udseende.
(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift)
De her gifler er ikke med kanel, men derimod med chokolade. Jeg har valgt at bruge en mælkechokolade for at gøre smagen børnevenlig. Gifler passer nemlig helt perfekt i størrelsen til barnehånden der i farten runder køkkenet, med ordene: “jeg er sulten”.
Chokolade gifler
Course: Gærdejs kager36-40
stk.Ingredienser
125 g skyr
125 g mælk
1 æg M/L (+ 1 æg til pensling)
25 g gær
75 g smør (blødt, men ikke smeltet)
600 g hvedemel
75 g rørsukker
10 g salt
- Fyld:
150 g mælkechokolade fx. Callebaut 823
100 g blødt smør
100 g brun farin
1 spsk kartoffelmel
Sådan gør du
- Rør skyr, mælk, æg og gær sammen.
- Tilsæt sukker, salt, smør og hvedemel (hold ca. 50 g mel tilbage – det er en lidt kompakt dej, så vent med de sidste 50 g til smørret er inkorporeret i dejen og vurder om dejen kan suge det sidste mel)
- Ælt til dejen er glat og smidig. Det tager ca. 8-10 minutter.
- Når dejen er færdigæltet, skal den hvile 60 minutter i skålen ved rumtemperatur.
- Imens dejen hæver, laves fyldet. Start med at fint hakke chokoladen i en minihakker. Det skal gerne ligne fint rasp. Bland chokoladen med de øvrige ingredienser.
- Når dejen er færdig med at hæve rulles den tyndt ud på et let meldrysset bord. Dejen skal måle 60 x 40 cm.
- Fordej fyldet jævnt på hele dejen. Det gøres lettest med bagsiden af en spiseske.
- Del nu dejen i 2 stykker á 60 x 20 cm og rul til 2 lange pølser, som til almindelig kanelsnegle. Tryk dejrullerne let flade.. så de er ca. 3-3½ cm høje. og skær hver stang ud i ca. 18-20 lige store stykker og fordel dem på 2 bageplader. Bemærk hvis de ikke trykkes let flade, vælter de let under bagningen.
- lad dem efterhæve under et stykke plastik i 60 minutter. Pensel med et sammenpisket æg.
- Bag giflerne i ca, 10 minutter midt i ovnen ved 200 grader (alm. over/under varme) – de skal være gyldne i farven.
Bemærk:
- Har du prøvet opskriften? Fortæl mig gerne om det på Instagram ved at bruge #tantestrejfdk og tag @annettedrastrup
Lidt snik snak om dagligdagen og min eksamen som Chocolatier.
Det er ved at være længe siden jeg sidst har delte en opskrift herinde på bloggen. Min energi har ikke rigtig været til det. Dvs. jeg har haft svært ved at koncentrere mig ved min computer. Jeg har skulle komme mig helt over mit chocolatier forløb (fra januar til august 2020) inkl. afsluttende eksamen midt august.
Forløbet er tilrettelagt sådan at man hver mdr. har 2-3 fagdage på Kold College og resten af tiden er hjemme”studie”. Men pga. mine skavanker/begrænsninger med fibromyalgi, kan sådanne 2 dage godt føles som en hel uges arbejde og nogle gange mere.
Og nu hvor jeg sidder her og skriver, slår det mig. Jeg har da slet ikke herinde på bloggen delt nogle billeder fra min chocolatier eksamen. Eksamen gik godt og jeg fik mig et flot 12-tal.

Mit tema for eksamen var rom (de gyldne dråber) og til eksamen skulle jeg fremvise et showpiece, 4 forskellige konfektstykker à 20 stk og glazekage til 16 pers.
Et af mine konfektstykker var dette: Fyldte chokolade med dulce de leche med rom

og så til sidst: mit showpiece – hvor jeg tænkte rom – antik – pirateri – skattejagt.
