Chokolade kugler til varm chokolade og lidt skriv om weekendens oplevelser på chokoladefestivalen 2020.

Regnvejr er dansk hyggevejr, ikk?
(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift)
Heldigvis er vi super gode til at hygge indendøre, når vejret ikke er til udeliv. Og sikke meget tid vi de seneste mange måneder har haft, til at hygge os i! Never ending rain!!

Så lad os udnytte det maximalt og lave en varm chokolade lidt ud over det sædvanlige. En chokolade kugle + 2 dl. varm mælk = super lækker varm chokolade. Denne er spicet lidt op med lidt krydderier.
En sjov og anderledes måde at få serveret sin chokoladedrik på.

Chokoladefestival
Jeg var i weekenden for første gang på Chokoladefestival i København. Jeg kørte fra det mørke og våde Jylland tidligt lørdag morgen og var først hjemme igen søndag aften. To skønne dage i chokoladens tegn.
Det som jeg nød allermest ved festivallen var dessert/kage konkurrencerne, som blev afholdt af Callebaut og Magasinet Lækkerier. Her var masser af inspiration at hente, både i udseende og smag. Jeps, jeg var heldig at smage på flere at kagerne.
Om lørdagen fik jeg lov at nyde Daniel Kruses dessert tallerken, da jeg havde købt en madbillet. Flot tallerken han fik fremtryllet. Jeg kan godt lide det organiske look – sten, grene og blomster og smagene gik godt sammen. Til Callebauts konkurrencen skulle 15 dygtige fagfolk anrette 10 dessert tallerkener på 20 minutter. Se alle anretningerne her: Callebaut Chocolate Hero dessert

Om Søndagen stod Magasinet lækkerier for dagens konkurrencer. Her skulle 4 konditor/kokke konkurrer om at lave den bedste kage til minimum 60 personer. Temaet var grøn og de havde fået en liste over ingredienser som skulle indgå i kagerne.

Med en VIP billet fik jeg lov at smage på lækkerierne efter at vinderen af konkurrencen var blevet kåret. Yummy siger jeg bare.. sikke mange skønne smage. Min favorit blev dog Line’s super frisk kage med et indlæg af æble/stikkelsbær tror jeg det var.. indlægget var hen ala en sorbet. Den teknik vil jeg gerne mestre 🙂
Nå nu til opskriften:
Chokolade kugle – varm chokolade
4
Pers.Sjov og anderledes måde at servere en lækker varm chokolade drik på.
Ingredienser
250 g Mørk chokolade, fx. Callebaut 815 eller 811
1 spsk Skummetmælkspulver
½ tsk Cake Factor fra Mill & Mortar eller anden kagekrydderiblanding
2 tsk Kakaopulver, ikke sødet.
1 spsk Rørsukker
½ tsk Vaniljepulver
8 dl mælk
Sådan gør du
- Temperere den mørke chokolade og støb 8 halv kugler ø 5 cm
- Imens halvkuglerne størkner, blandes alle de tørre ingredienser sammen, skummetmælkspulver, kakaopulver, vaniljesukker, rørsukker og krydderier.
- Tag chokoladeskallerne ud af formen, og fordel pulveret i 4 halve kugler.
- Sæt en tom gryden over blusset og lad bunden bliv varm. Vend herefter gryden på hovedet, og tag de 4 tomme halve kugler og sæt på bunden af den varme gryde i få sek., så kanten smelter, og sæt den herefter ovenpå en fyldt halv kugle. På den måde “limes” 2 halve kugler sammen til en hel kugle.
- Når chokoladekuglerne har sat sig, trilles de i tempereret mørk chokolade. Jeg syntes det er lettest at tage et par gummihansker på og tage en lille håndfuld chokolade i den ene hånd og dril kuglen i hånden. Det giver et flot mønster på kuglerne. Lad chokoladen sætte sig, før kuglerne serveres
- Når det er tid til en kop varm chokolade varmes mælken op til lige under kogepunktet. Der går 2 dl mælk til pr. kugle. Har du gæster, så lad gæsterne selv droppe en chokoladekugle ned i den varme mælk.
Bemærk:
- Har du prøvet opskriften? Fortæl min gerne om det på Instagram ved at bruge #tantestrejfdk og tag @annettedrastrup