Chokoladeboller af briochedej

I går fik jeg bare en enorm stor lyst til noget lækkert…

Ikke kage lækkert, for det kunne jeg mærke blev for meget. Jeg ved ikke lige hvad der sker i tiden for min ellers sukkerhungrende krop! 🙂

Men nogle lækre chokoladeboller, hvor der altså ikke blev sparet på de gode sager.

Jeg besluttede mig for at lege med en briochedej, men ekstra sukker og bagefast chokolade chunks og så komme dem i tulipan muffinsforme, så de pynter flot på kaffebordet og/eller er lette at tage med på tur ud i naturen..

chokoladeboller af en briochedej

Mængde: 12 flotte store chokoladeboller bagt i tulipan-muffinsforme

Ingredienser: 

  • 1,5 dl mælk
  • 20 g gær
  • 3 spsk sukker
  • 1½ tsk salt
  • 4 æg (plus et æg til pensling)
  • 650 g hvedemel
  • 250 g smør (skåret i tern)
  • 150 g bagefast chokolade (bagefast giver det flotteste resultat. Men almindeligt chokolade kan også bruges, hvis du ikke har den bagefaste chokolade)

chokoladeboller med bagefast chokolade

Fremgangsmåde: 

  1. Rør gæren ud i mælken
  2. Tilsæt æg, sukker, salt og mel og ælt til dejen er ensartet og slipper skålen.. ca. 5-8 minutter
  3. Tilsæt nu de små tern af smør og ælt til smørret er arbejdet ind i dejen og dejen er flot blank
  4. Tilsidst æltes chokoladestykkerne ind i dej.
  5. Kom dej i en skål og stil dejen til hævning på køkkenbordet i 2 timer, tildækket med et stykke plast for at holde på fugten i dejen.
  6. Del dejen i 12 lige store stykker og form bollerne og kom dem i papirs muffinforme (fx. tulipan muffinsforme), og kom dem i en fast 12-rums muffins bageplade (det er for at holde på formen) – man kan også “bare” forme dem som almindelig boller og stille på en bageplade.
  7. Efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 2 timer
  8. Pensles med et sammenpisket æg lige inden de sætte i ovnen
  9. Bages i en 200 graders forvarmet ovn med over/under varme – bagetid ca. 12 min

brioche med bagefast chokolade

Her i dag hvor jeg sidder og taster opskriften..

nyder jeg også lige lidt tid ved hæklenålen, naturligvis sammen med en god kop kaffe og endnu en chokoladebolle 🙂 De er svære at lade stå!!

Med kronsike muskel- & ledsmerter er jeg nød til hele tiden at variere hvad jeg laver, så fem minutter her, og fem minutter der.. og pludselig er dagen gået på hyggeligst vis. Jeg er lige gået i gang med at hækle endnu en barselsgave – en hæklet pusle-løve.

Jeg er lige blevet færdig med den mest dorke ged.. (du kan se ham længere nede)

Se lige en lækker daggammel krumme!!

briochebolle - chokoladebolle

 

Sig goddag til Gregers ged 🙂 Tålmodigheden blev godt nok sat på prøve mere end én gang her! Han er noget dorsk – jeg bliver helt søvning..

hæklede pusledyr - Gregers ged

(Visited 1.076 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.