
Jeg kan bare ikke få nok af cookies
Så dem bager jeg i et hav af varianter.. og denne gang blev det chokoladecookies med tranebær.
(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift)
Disse cookies er bagt med en lækker mørk chokolade og masser af tørrede tranebær, til at give den intense chokolade et lille syrligt frugt-spark.
Er du ikke så vild med mørk chokolade, så prøv den lyse variant af chokoladecookies med tranebær, hvid chokolade og peanuts

Mængde: ca. 18 store chokoladecookies med tranebær
Ingredienser:
- 200 g smeltet mørk chokolade fx: Callebaut 811 eller 815
- 100 g smør, blødt med ikke smeltet
- 120 g rørsukker
- 120 g brun farin
- 200 g hvedemel
- 45 g kakaopulver
- 1 tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 2 æg M/L
- 200 g tørrede tranebær
Fremgangsmåde:
- Start med at smelt chokoladen over vandbad og stil det til side.
- Pisk smør, rørsukker og brun farin til en luftigt masse.
- Pisk æggene i et ad gangen. Det er vigtigt at der piskes godt efter hvert æg.
- Bland mel, salt, bagepulver og natron sammen i en skål.
- Tilsæt ½-delen af melblandingen og ½-delen af den smeltet chokolade og rør det sammen til en ens masse, tilsæt den sidste mængde mel og smeltet chokolade og rør sammen.
- Vend til sidst de tørrede tranebær i dejen.
- Stil dejen i køleskabet i ca. 30 min.
- Tænd oven på 165 grader over/under varme.
- Tril kugler på størrelse med en golfbold, og tryk dem let flade på bagepladen. Sæt kun 6 stk. pr. plade, da de flyder ud.
- Bag småkagerne midt i oven i 18-20 min.
******

Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 292 times, 1 visits today)