En citronmåne er en god klassiker indenfor skærekage-kategorien..
– så sådan én skal naturligvis også være at finde i min online opskriftsamling. Dejlig frisk kage som skinner om kap med forårssolen.
- 150 g blødt smør
- 200 g rørsukker
- 3 æg
- 125 g marcipan
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- fintrevet skal af 1½ økologisk citron
- saft af 1 økologisk citron
- Smør og sukker piskes lys og luftig med en håndmixer
- Æg piskes i smørblandingen, et æg af gangen – pisk godt og længe mellem æggene, så udgår du at dejen skiller
- Riv marcipanen groft og pisk det herefter i dejen
- Rør hvedemel og bagepulver i med en dejskraber/ske
- Kom til sidst citronsaften og den revne citronskal i dejen
- Kom dejen i en springform – Ø 20 cm
Bag citronkagen i en 175 gr. forvarmet ovn i ca. 45 min
Når kagen er bagt kan det godt være den buler op på midten – Ta’ den ud af formen og vend den på hoved på et skærebræt, så vil citronkagen blive mere jævn i toppen. Når citronkagen er kold vender du den igen, og kommer glasuren på.
Glasur:
- 400 g flormelis
- saft af 1 økologisk citron
- 1-2 spsk kogende vand
- gul levnedsmiddelfarve
- Rør ingredienserne til glasuren sammen PÅ nær den gule farve.. glasuren skal være ret tyktflydende.
- Tag en god skefuld glasur fra og kom det i en lille sprøjtepose eller i et kræmmerhus lavet af bagepapir
- Kom nu den gule farve i resten af glasuren
- Hæld den gule glasur ud over kagen, lad selv glasuren flyde ud..
- Med den hvide glasur sætter du klatter ovenpå den gule glasur i passende afstande (klatterne skal være ca. 1-2 cm i diameter)
- Tag nu en tandstik og træk den igennem den første hvide klat og kør så videre til næste klat osv.. så opstår de fineste små hjerter..
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 1.302 times, 1 visits today)