Citronmåne

citronmåne - lækker skærkage - få opskriften her

En citronmåne er en god klassiker indenfor skærekage-kategorien..

– så sådan én skal naturligvis også være at finde i min online opskriftsamling. Dejlig frisk kage som skinner om kap med forårssolen.

  • 150 g blødt smør
  • 200 g rørsukker
  • 3 æg
  • 125 g marcipan
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • fintrevet skal af 1½ økologisk citron
  • saft af 1 økologisk citron
  1. Smør og sukker piskes lys og luftig med en håndmixer
  2. Æg piskes i smørblandingen, et æg af gangen – pisk godt og længe mellem æggene, så udgår du at dejen skiller
  3. Riv marcipanen groft og pisk det herefter i dejen
  4. Rør hvedemel og bagepulver i med en dejskraber/ske
  5. Kom til sidst citronsaften og den revne citronskal i dejen
  6. Kom dejen i en springform – Ø 20 cm

Bag citronkagen i en 175 gr. forvarmet ovn i ca. 45 min

Når kagen er bagt kan det godt være den buler op på midten – Ta’ den ud af formen og vend den på hoved på et skærebræt, så vil citronkagen blive mere jævn i toppen. Når citronkagen er kold vender du den igen, og kommer glasuren på.

Glasur:

  • 400 g flormelis
  • saft af 1 økologisk citron
  • 1-2 spsk kogende vand
  • gul levnedsmiddelfarve
  1.  Rør ingredienserne til glasuren sammen PÅ nær den gule farve.. glasuren skal være ret tyktflydende.
  2. Tag en god skefuld glasur fra og kom det i en lille sprøjtepose eller i et kræmmerhus lavet af bagepapir
  3. Kom nu den gule farve i resten af glasuren
  4. Hæld den gule glasur ud over kagen, lad selv glasuren flyde ud..
  5. Med den hvide glasur sætter du klatter ovenpå den gule glasur i passende afstande (klatterne skal være ca. 1-2 cm i diameter)
  6. Tag nu en tandstik og træk den igennem den første hvide klat og kør så videre til næste klat osv.. så opstår de fineste små hjerter..
(Visited 1.302 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.