Her er efter min mening de bedste chokolademuffins – de smager dejligt, holder sig svampet og frisk i flere dage.
Jeg har gennem tiden bagt mange forskellige muffins og cupcakes.. ikke alle lige vellykket, nogle bliver for smagsfattige andre for tørre. MEN disse chokolademuffins svigter mig aldrig!!
Antal: 12 chokolademuffins
- 100 g chokolade (50 g mørk og 50 g mælk)
- 250 g hvedemel
- 225 g rørsukker
- 50 g kakaopulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk natron
- 100 g smeltet smør
- 3,75 dl kærnemælk
- 1 æg
- Tænd oven på 200 grader (alm ovn)
- Hak chokoladen groft
- Bland alle de tørre ingredienser sammen, inkl. 2/3 af chokoladen, i en skål og stil til side
- Bland herefter de våde ingredienser sammen til en ensartet masse i en anden skål
- Vend nu den våde masse i skålen med de tørre ingredienser. Rør ikke for meget, kun til mdejen er ensartet. (brug ikke elpisker til denne opskrift)
- Fordel nu dejen i 12 muffinsforme og drys det sidste chokolade ovenpå
- Bages i ca. 13-15 min
Min datter og hendes bedste veninden hyggede i går med at bage disse fine ugle chokolademuffins. Øjnene er lavet med hjemmelavet chokoladekiks ala Oreo’s, pyntet med M&M’s – mellem chokolademuffins (hvor toppen lige er skåret af, for at gøre toppen flad) og øjnene er en lækker chokoladecreme af: 160 g mælkechokolade smeltet sammen med 80 g smør i mikroovnen, når det er kølet af igen, røres der 160 g. flødeost i.


Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 5.119 times, 1 visits today)