
Smagsfyldte åbne fastelavsboller med marcipan og nougat.
Jeg kan godt lide når marcipanen bliver bagt lidt på toppen og bliver lidt sukker crisp.
Det giver mere smag, efter min mening, når marcipanen bages. End hvor det ligger indeni en lukket fastelavnsboller og bliver “kogt”. Derfor jeg har valgt at bage åbne fastelavnsboller.
(reklame – denne opskrift indeholder links til Økomølleriet/Kragegaarden, da jeg i opskriften anvender deres stenformalet økologisk mel)
Ingredienser til 16 fastelavsboller
- 300 g mælk
- 1 æg (ca. 50 g)
- 35 g frisk gær
- 500 g økologisk stenformalet hvedemel (bruger du alm. hvedemel, skal du måske benytte 50 g mere, da stålvalset mel typisk ikke suger så meget væske som stenformalet mel)
- 80 g rørsukker
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- 125 g smør (blødt, men ikke smeltet)
Fremgangsmåde:
- Bland mælk, æg og gær sammen i en rørskål
- Tilsæt mel, sukker, salt og kardemomme og ælt med K-spade i 5-10 minutter til dejen trækker tråde..
- Tilsæt smørret og ælt igen 5-10 minutter til dejen er blank og slipper skålens sider.
- Lad dejen hæve i skålen i 1 time eller til den har hævet til dobbelt størrelse. Lad skålen være dækket af et stykke plastik under hævningen.
- Når dejen har hævet vendes dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 16 lige store stykker
- Form bollerne og læg dem med god afstand på bradepanden – 8 pr. plade. Læg et stykke plastik hen over bollerne.
- Efterhæve i 45 minutter
- Lav en fordybning midt i bollerne med pege- og langefingrene og træk lidt ud i alle siderne og fyld, hullerne med et stykke nougat og en klat marcipanremonce (se opskrift nedenfor)
- Pensel bollerne med lidt æggeblommer og vand, drys med sukker, perlesukker og mandelflager.
- Bages midt i oven i 12-15 minutter ved 200 grader alm. over/under varme.

Fyld til fastelavnsbollerne:
Marcipanremonce og nougat:
- 100 g marcipan
- 100 g rørsukker
- 100 g smør (blødt, men ikke smeltet)
- Nougat (en flad firkant i hver bolle)
Marcipanremonce:
Rør sukker og marcipan sammen. Tilsæt så smøret lidt efter lidt til det er rørt ud i massen. Brug en gaffel det er lettest. Du må ikke rører for længe, da det kan gøre at remoncen blive for flydende når den bages.
Så kom der endelig lidt sne til Dollerup bakker



Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 1.634 times, 1 visits today)