Fastelavnsboller med marcipan

[cycloneslider id=”slide-120215″]

Når jeg tænker på en rigtig fastelavnsbolle er den lavet af en gærdej, hul indeni og dejlig luftig i brødet

Antal: 18 store flotte og luftige boller

Dej:

 • 2 dl mælk
 • 50 g gær
 • 100 g smør
 • 500 g hvedemel
 • 50 g sukker
 • 2 æg
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk kardemomme

Remonce:

 • 100 g sukker
 • 100 g marcipan
 • 100 g smør
 1. Rør sukker og marcipan sammen. Tilsæt så smøret lidt efter lidt til det er rørt ud i massen. Brug en gaffel det er lettest. Du må ikke rører for længe, da det kan gøre at remoncen blive for flydende når den bages.

Sørg for at dine ingredienser har stuetemperatur

Sådan gør du:

 1. Varm mælke op til 37 gr. opløs gæren heri
 2. Ælt de øvrige ingredienser i, til dejen er flot ensartet
 3. Lad dejen hæve lunt og tildække til dobbelt størrelse – ca. 60 min.
 4. Del dejen i 3, så det bliver lettere at rulle ud. Rul en klump ud til den er ca. ½ cm. tyk og skær den ud i 6 firkanter. Læg en god klat remonce midt på en firkant. Du kan evt. top den med en lille klat marmelade, nougat el. chokolade.
 5. Luk bollerne ved at folde de 4 hjørner ind over hinanden og klem samlingerne god sammen. Sæt bollerne på bagepladen med samlingen nedad. Sørg for at der ikke er huller i samlingerne, hvor fyldet kan flyde ud.
 6. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse, så de bliver godt luftige. Ca. 60 min
 7. Bag dem i 12-15 min i en 200 gr. forvarmet ovn (180 gr. varmluft) – mine boller blev bagt ved 220 gr. og de blev lige en tand mørkere end jeg ønsker dem.
 8. Lad bollerne køle helt af inden du pynter dem med kakaoglasur og frysetørret hindbær

Når jeg tænker på en rigtig fastelavnsbolle er den lavet af en gærdej, hul indeni og dejlig luftig i brødet. Sidste år lykkes det ikke for mig – smagen var der, men der var ikke meget luft! Det har jeg så haft som et mål i min vinterferie med ungerne – lave de RIGTIGE fastelavnsboller.. Hvad har så gjort forskellen?! Jeg har brugt mindre smør i dejen og så har dejen fået lov at hæve i længere tid.

Imens bolledejen hævede var jeg ude på min daglige gåtur – turen gik ned til Dollerup Bæk, hvor den har et af sine udspring – der var forår i luften.

dollerup-baek-naturen-taet-paa

(Visited 551 times, 1 visits today)
 

Lav en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.