
Fedtebrød er en sand klassiker.
Og fedtebrød må bare ikke mangle i min julesmåkagedåse. Den ligger helt klart i top 3 sammen med vaniljekransene og brunkagerne. Og mærker jeg godt efter, tager den nok 1. pladsen med et My.
Men for at englene synger rent, skal de altså laves med en god smagfuld rom. Pyt med at manden måske bliver lidt knotten, når jeg har været forbi romsamlingen 😀 I mange tilfælde opdager han det heldigvis ikke.

- 200 g Hvedemel
- 100 g Kokosmel
- 100 g Sukker
- 200 g Smør
- ½ tsk hjortetaksalt
- 250 g Flormelis
- 2 spsk kogende vand
- 2-2½ spsk God smagfuld rom, (en romessens kan bruges hvis, der ikke er rom i hjemmet. I det tilfæde skal mængden af kogende vand øges med 2 spsk og glasuren smages til med essensen)
-
Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det er blødt, men ikke smeltet.
-
Bland hvedemel, smør, kokosmel, sukker og hjortetaksalt godt sammen til en ensartet dej.
-
Kom dejen i køleskabet i en timestid. Du kan også lave den et par dage i forvejen, men så skal dejen ud af køleskabet en time før brug.
-
Tænd oven på 200 grader alm. over/under varme
-
Del dejen i 4 dele og rul dem ud til 38-39 cm lange stænger, og tryk dem let flade, til en højde på ca. en cm. Sørg for god afstand mellem stængerne, da de flyder ud i ovnen.
-
Bag dem midt i oven i ca. 10 minutter til de er gyldenbrune.
-
Lad dem stå et par minutter før glasuren smørres på. Glasuren skal på mens stængerne stadig er varm, men ikke brandvarme.
-
Bland flormelis, kogende vand og rom sammen.
-
Fordel det midt på stængerne, brug evt. bagsiden af en spsk til at smøre det lidt ud. Glasuren skal ligge i en stribe midtpå.
-
Lad glasuren sætte sig i 5-10 minutter. Skær herefter fedtebrøddene i passende størrelse.
