
Sprød og smagfulde klassiker til kagebordet.
Florentiner er sprøde nøddefyldte småkager der evt. er lagt sammen med en chokoladesmørcreme
(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift)
i denne version er de lagt sammen med en GOLD (hvid chokolade med karamel) chokoladecreme .
Mængde: 8 sammenlagte Florentiner ø 8 cm
Ingredienser:
Florentiner dej:
- 120 g smør
- 100 g rørsukker
- 1 spsk ahornsirup
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk piskefløde
- 80 g hasselnøddeflager
- 40 g mandelflager
- 10 g tørret kandiseret Appelsinskal
GOLD chokolade smørcreme:
- 2 æggeblommer
- 3 spsk flormelis
- 75 g blødt smør
- 100 g Hvid chokolade med karamel fx. Callebaut Gold chokolade
Overtræk: 200 g mørk chokolade omkring 50-56% fx. Callebaut 811 eller 815
Bemærk: Der er mere mørk chokolade end der reelt går til kagerne, da det kan være vanskeligt at temperere små portioner. Men det betyder ikke madspild, da det overskydende chokolade bare kan hældes ud på et stykke rent bagepapir og størkne op igen. Så kan det bruges en anden gang.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 185 grader.
- Smelt smør, sukker, sirup, mel og fløde sammen i en lille tykbundet gryde.
- Sluk for blusset og tilsæt nøddeflager, mandelflager og appelsinskal og rør sammen.
- Smør formene godt med smør (silikoneforme, linseforme eller kageringe) – selv har jeg brugt disse kageringe i ø 8 cm.
- Kom ca. 1-1½ spsk dej i hver form (25 gram)
- Bag dem midt i oven i ca. 8 minutter. Hold øje med at de ikke bliver for mørke.
- Lad dem køle lidt af før formen/kageringen forsigtigt fjernes. Læg herefter florentinerne på en rist og lad dem køle helt af.
- Lav imens chokoladecremen, så den kan hvile i køleskabet i minumum 30 minutter.
- Smelt først Gold-chokoladen over vandbad eller i microovnen.
- I en anden skål piskes æg og flormelis lyst og luftigt.
- Tilsæt smørret lidt af gangen mens der piskes kraftigt.
- Pisk til sidst den smeltede Gold-chokolade i smørcremen.
- Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetyl og læg på køl til det skal bruges.
- Smelt og temperere den mørke chokolade og dyp hver florentiner 1/3-del ned i chokoladen. Lad dem dryppe af og skrab undersiden for det meste chokolade. Jeg skraber undersiden af florentineren på kanten af chokoladeskålen.
- Stil dem køligt til chokoladen har sat sig.
- Når chokoladen har sat sig og chokoladecremen har en fin konsistens, sprøjtes der chokoladecreme på halvdelen af florentinerne og den anden halvdel lægges ovenpå.
- Opbevar dem køligt, gerne i køleskabet.
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 3.476 times, 1 visits today)