Fyldte chokolader af mørk chokolade med karamel med havsalt.
Disse chokolader er lavet i en magnetform med transfer ark med julemotiv.
Dette indlæg indeholder opskrift på karamelmassen og en beskrivelse af hvordan man overfører flotte prints til sit chokolade.
Mængde: 2 chokoladeforme
Ingredienser:
- 250 g sukker
- 50 g vand
- 65 g glukosesirup
- 2,5 dl fløde
- ½ tsk salt
- 40 g smør (i tern)
- Flagesalt
- 500 g mørk chokolade fx. Callebaut 2815 på 57,7%
- Transer sheet med ønsket motiv – det motiv jeg har benyttet her, har jeg købt via bagebixen.dk og er af mærket Valrhona
Karamel med havsalt:
- Kog sukker, vand og glukosesirup i en tykbundet gryde ved middelvarme. Kog til temperaturen når 162 grader.
- Tilsæt fløden lidt af gangen og rør rundt i det (pas på dampen er varm og det kan sprutte lidt), når alt fløden er tilsat koges massen op til 115 grader ved middelvarme. Når temperaturen er nået, tages gryden af varmen.
- Tilsæt nu salt og smørret og rør til massen er jævn og glat.
- Lad karamelmassen køle helt af før den bruges som fyld, gerne til næste dag.
Dekoration af formen:
Til denne type af dekoration er der behov for en magnet chokoladeform og et transfer sheet.
Magnet chokoladeform: en form hvor bunden sidder løs, men som sætter sig fast til resten af formen ved hjælp af magneter.
Transfer sheet: et ark lavet af blød plastik med print på den ene side. Printet er lavet af farvet kakaosmør.
Arket med motivet skal klippes til og lægges imellem bund og resten af chokoladeformen. Så når der hældes tempereret chokolade ned i formen, overføres/smeltes printet over på chokoladen. Så smart og så simpelt en dekoration, som samtidig ligner en milion!
Husk at vende arket rigtigt – den ru siden skal vende op ad i formen.
Nu er det tid til at støbe skallerne, fylde dem med flagesalt og karamel og sluttelig lukke skallerne!
Jeg kommer lidt flagesalt i bunden af skallerne, før karamelmassen tilsættes, og jeg drysser også lidt flagesalt ovenpå karamelmassen, før jeg lukker skallerne med chokolade.