Fyldte chokolader med Cappuccino-marcipan

fyldte gold-chokolader fyldt med cappuccino-marcipan

GOLD chokoladestykker fyldt med Cappuccino-marcipan.

Aflange chokolader som jeg har dekoreret ved hjælp af tape og airbrush.

I dette indlæg finder ud opskriften på Cappuccino-marcipan fyld, samt en beskrivelse af hvordan jeg har dekoreret formen for at få stribet chokolader.

fyldte-gold-chokolader-med-cappuccion-marcipan

Mængde: 2 aflange forme (i alt 42 stk. fyldte chokolader)

Ingredienser:

  • 200 g marcipan
  • 4 cl kahlúa
  • 1 tsk instant kaffe (pulverkaffe)
  • 6 dråber Butterscotch aroma (kan undlades)
  • 500 g GOLD chokolade fra Callebaut (karameliseret hvid chokolade)

Marcipanfyld:

  1. Opløs først instant kaffepulver i kahlúa
  2. Ælt herefter marcipan med kahlúa blandingen sammen
  3. Tilsæt aroma dråber efter smag
  4. Kom marcipanmassen i køleskabet, indtil du er klar til at fylde skallerne

Dekoration af formen: (Du kan sagtens dekorere dine forme en dag eller en uge inden du vil støbe dine chokolader) 

Til dette mønster skal du bruge følgende:

  • Farvet kakaosmør i farverne: guld, hvid, lilla og sort (fås i alle større webshops der handler med kage/chokoladeudstyr, søg på kakaosmør)
  • Airbrush med en dyse på minimum 0,3 mm
  • Chokoladeform – Pavoni 8PC46 (du kan naturligvis vælge lige den form du syntes er pænest)
  • Tape – 3 mm og 5 mm bredt. Jeg har købt mit tape i en almindelig hobbyforretning

cappuccino-marcipan fyldte chokolader

  1. Start med at varme flaskerne/bøtterne med farvet kakaosmør op så kakaosmørret bliver flydende. (bemærk: de må ikke varmes op over 40 grader) – der findes mange forskellige måder at varme flaskerne op på:
    1. Sous vide – hvor vandtemperaturen sættes til max 40 grader (selv sætter jeg den på 39 grader, for at være på den sikre side)
    2. Microovnen – ved denne teknik skal bøtterne stå åben – gi dem 10 sek af gangen og ryst dem godt ind imellem. Hold hele tiden øje med temperaturen, så de ikke kommer over de 40 grader
    3. Varmt vandbad – sænk de lukkede bøtter ned i skålen med den varme vand. Ryst jævnligt bøtterne og skift vandet ud jævnligt, så vandet ikke står og bliver for koldt.
    4. Ovnen – nogle ovne kan gå helt ned til 40 grader. Kan din ovn også det, kan bøtterne stilles ind i oven, så kakaosmørret lige så stille kan stå og smelte.
  2. Sæt 2 stykker tape i hvert hul med få milimeters mellemrum. Det er en lidt tidskræven dekoration, men det bliver flot!! 🙂
  3.  dekoration af fyldte chokolader - striber
  4. Male med airbrush – sørg for at din airbrush ikke er for kold, så kakaosmørret størkner i pistolen. Du kan lune den ved at pakke den ind i et viskestykke som er blevet lunet i microovnen. Eller ved hjælp af en føntørre, varmepistol etc..
    1. Start med guld og spray kun i den ene ende.
    2. Herefter spray den anden ende med sort, så den smalle stribe imellem tapene også bliver sort.
    3. Når farven er tør, trækkes tapen af formen.
    4. Bland nu hvid med et par dråber lilla. Pas på med hvor meget lilla farve du tilsætter den hvide farve. Det er lettere at tilsætte et par ekstra dråber lilla, hvis farven er for lys, end det er at gøre farven mere lys med hvid.
    5. Spray nu hele formen med den lys lilla farve og lad formen tørre.

TIP: har du ikke en airbrush, så er det muligt også at male formen med en blød pensel. Vær dog opmærksom på om du får lige meget farve over alt, så farven bliver smooth.

Temperature for GOLD chokolade (45 – 27 – 28/29):

Når det kommer til at temperere GOLD, som er en karameliseret hvid chokolade, så varmer jeg først 400 g chokolade op til 42 grader max 45 grader. Tilfører herefter ekstra 100 g chokolade. Røre godt rundt i det, til chokoladen er smeltet. På denne måde sænker jeg hurtigt temperaturen på chokoladen. Jeg røre jævnligt i chokoladen til den rammer en temperatur på 27 grader. Når jeg har ramt de 27 grader, så luner jeg chokoladen op til arbejdstemperaturen som ligger mellem 28-29 grader.

Nu er det tid til at støbe skallerne, fylde dem med Cappuccino-marcipan og sluttelig lukke skallerne! Alt dette gætter jeg på du allerede har styr på, så det vil jeg ikke komme nærmere ind på i dette indlæg.

Julen 2018 chokolade:

fyldte chokolader dekoreret med farvet kakaosmør - tantestrejf.dk

(Visited 2.212 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.